27 / 04 / 2024

İntifa hakkı olan gayrimenkul satış durumu

İntifa hakkı olan gayrimenkul satış durumu

Üzerinde intifa hakkı olan gayrimenkulün satışı hangi hallerde mümkündür? İntifa hakkı olan gayrimenkulün satışı nasıl gerçekleşir? sorularının cevaplarını mera ediyorsanız detaylı olarak haberimizin devamında yer alıyor..

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

SGK'dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tarafından erken emeklilik hakkına sahip olan meslek gruplarına dair son dakika duyuru geldi. SGK, erken emeklilik meslek gruplarına dair yeni listeyi paylaştı. İşte erken emekli olma fırsatı yakalayacak yeni meslek grupları...

Çıplak mülkiyet nedir?

İntifa hakkı taşınmaz mallar üzerinde kurulan ve sahibine tam kullanma hakkı veren bir ayni haktır. Bu hak ayni haklar arasında en geniş kapsamı sunar ve bu nedenle hak sahibine taşınmazı kullanma ve faydalanma hakkını verir. Peki çıplak mülkiyet hakkı nedir, ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Yeni emekli olan vatandaşlar hakkında flaş bir haber geldi... Direkt cebinizi ilgilendiriyor

Yeni emekli olan vatandaşlar bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını merak ediyorlar. Yeni emekli olan vatandaşlar hakkında flaş bir gelişme yaşandı. İşte gelişmenin detayları...

Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Tapusu olan herkesi yakından ilgilendiren son dakika duyurusu yapıldı. Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Gayrimenkul sahibinin hakları zamanaşımına uğrar mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1970'te kendi babasının dedesi tarafından haktan atıldığını belirten okuyucu, babasının da hakkı olan tarlalarda amcalarının evler yaptığını söyledi. Okuyucu haklarını alıp alamayacaklarını sordu.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

2021 kira çarpanı ne olmalı?

Satın alacağınız konutun fiyatını, belli bir süre kullanım hakkı olan kiraya bölünmesi ile belirlenen kira çarpanı nedir? 2021 kira çarpanı ne olmalı? İşte merak edilenler...

Kira çarpanı hesaplama 2021!

Gayrimenkulün fiyatını, belli bir süre kullanım hakkı olan kiraya bölünmesi ile belirlenen kira çarpanı nedir? Kira çarpanı ne olmalı? Kira çarpanı nasıl hesaplanır? 2021 kira çarpanı ne kadar? İşte merak edilen her şey...

Kira çarpanı nedir, ne olmalı?

Gayrimenkulün fiyatını, belli bir süre kullanım hakkı olan kiraya bölünmesi ile belirlenen kira çarpanı nedir? Kira çarpanı ne olmalı? Kira çarpanı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

İntifa hakkı başkasında olan gayrimenkule haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Çocuk annesine kendisine ait dairede oturması için intifa hakkı vermiştir. Çocuğun vergi ve özel borçları için takip yapılmıştır. İntifa hakkı annesinde olan bu gayrimenkul haczedilebilr mi? İntifa hakkı sahibi anne, gayrimenkulden çıkarılabilir mi?' sorusunu cevapladı.

İntifa hakkı olan gayrimenkul satış durumu Haberi

İntifa hakkı olan gayrimenkul satış durumu

İntifa hakkı bir başkasına ait olan gayrimenkul üzerinde kullanma ve yararlanma hakkı tanıyan şahsi irtifak hakları grubundan sınırlı bir ayni haktır. Peki üzerinde intifa hakkı olan gayrimenkulün satışı hangi hallerde mümkündür? sorusunun cevabına geçmeden önce intifa hakkı ile ilgili detaylı bilgi verelim. İntifa hakkı ile sahibi arasında ayrılmaz bir bağ vardır. İntifa hakkı sahibi eğer hak süresi belirlenmemişse ömrü boyunca o gayrimenkulden istifade eder. Kuru mülkiyet sahibi ise bu süre içerisinde gayrimenkulün intifa hakkını bir başkasına kiralayamaz, kendi de gayrimenkulden istifade edemez.


İntifa hakkı olan gayrimnekulün satışı nasıl gerçekleşir? İntifa hakkı sahibi tarafından gerçekleştirilemiyor. İntifa hakkı sahibi gayrimenkul üzerinde satış veya iptotek gibi hukuki işlemlerde bulunamıyor. Ancak gayrimenkulün kendisini değil de kullanma ve yararlanma hakkını kiraya verebiliyor. 



İntifa hakkı sahibinin satışını...