18 / 05 / 2024

intifa senedi nedir

intifa senedi nedir

İntifa senedi nedir? İntifa senedi sahiplerine tanınan haklar nelerdir? Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ticaret Kanunu'nun 502 maddesinde yer alıyor. İşte asıl sorumuz olan intifa senedi!

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Tapu senedi nedir?

Tapu senedi nedir? sorusu sıklıkla araştırılan ve anlamı merak edilen konulardan biridir. İşte tapu senedine dair detaylar!

Tapu senedi nedir? Tapu senedi çeşitleri nelerdir?

Tapu senedi; bir taşınmaz varlığın, gayrimenkulün sahibini gösteren resmi bir belge olarak biliniyor. Peki, Tapu senedi çeşitleri nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Kooperatif ortaklık senedi nedir?

Kooperatifler kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklık senedi nedir? Kooperatif ortaklık senedi nasıl olur?

İntifa senedi!

İntifa senedi nedir? İntifa senedi sahiplerine tanınan haklar nelerdir? Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ticaret Kanunu'nun 502 maddesinde yer alıyor. İşte asıl sorumuz olan intifa senedi!

Üst hakkı ile intifa hakkı arasındaki fark!

İntifa hakkı, kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkıdır. Üst hakkı ise, başkasına ait arsa üzerinde inşaat yapma hakkına deniyor. Peki, üst hakkı ile intifa hakkı arasındaki fark nedir?

Toprak dolgu projesi nedir?

Toprak dolgu projesinde ön izin verildiği ilgili belediyeye bildirilerek, onaylı ön izin taahhüt senedi alınır, ancak yer teslimi yapılmıyor. Peki, toprak dolgu projesi nedir? İşte yanıtı...

İpotekli borç senedi nedir?

İpotekli borç senedi nedir?: İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getirir. Peki, irat senedi nedir? İşte Medeni Kanunda yer alan esaslar...

intifa senedi nedir Haberi

intifa senedi nedir

İntifa senedi!

İntifa senetleri, sahibine sadece malvarlıksal haklar sağlayan ve hisse senetlerinden farklı olarak herhangi bir payı temsil etmeyen kıymetli evrak niteliğindeki senetleridir. Bu durum, intifa senetlerinin hükümlerini düzenleyen, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) m. 503’ten anlaşılır. 


Hisse senetlerini iki şekilde ele almak mümkün..

1.Bedeli itfa edilen hisse sahiplerine, şirket alacaklılarına, kuruculara veya şirkete herhangi bir şekilde bazı yararlar sağlayan kimselere verilen, şirketin kazancına ve tasfiye karına katılma ya da sermaye arttırmalarında hisse alma hakkı veren, ancak ortak sıfatıyla azalık hakkı vermeyen kıymetli evraka bağlanması mümkün olan senetlere deniyor.


2. Bedelleri şirket tarafından ödenmiş bulunan pay sahiplerine safi kazanca, tasfiye neticesine iştirak veya yeni çıkartılacak hisse senetlerini alma haklarına sahip olmak üzere verilen hisse senetleri demen mümkün oluyor.


Bu hususla ilgili kanun maddesi...