07 / 05 / 2024

ipekböceği tramvayı yolcu seferleri

ipekböceği tramvayı yolcu seferleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatman koltuğuna geçip, Atatürk Caddesi ’ne kadar çıkardığı Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği'nin 1 ay sonra yolculu seferlere başlayacağını söyledi...

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

OnePlus Nord CE için OxygenOS 13 güncellemesi yayında!

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OnePlus Nord CE, Android 13 tabanlı OxygenOS 13 arayüzü aldı. Detaylar için buraya tıklayın!

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

Çiğli Tramvayı ihalesini hangi firma kazandı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği Çiğli Tramvayı Yapım İhalesinin kazananı belli oldu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sütlüce Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sütlüce Parkı Şubesi bugün Beyoğlu'nda 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Çiğli Tramvayı ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çiğli Tramvayı yapım ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

Elektra Elektronik dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç ediyor!

Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli role sahip. Raylı sistem projelerinde kullanılan Elektra Elektronik’in trafoları, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak Türk mühendisler tarafından tasarlanıp ülkemizde üretiliyor.

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

TOKİ Giresun Güce 2. Etap kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Güce 2. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın yapılacak.

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

Eyüp-Bayrampaşa Tramvay Hattı için çalışmalar başlatıldı. Hattın 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor...

ipekböceği tramvayı yolcu seferleri Haberi

ipekböceği tramvayı yolcu seferleri


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen ve Heykel Garaj T1 hattında kullanılacak olan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘İpekböceği’ boş test sürüşlerini başarı ile geçerken, 19 bin 740 kilo ağırlığındaki kum torbalarıyla 1 ay boyunca test edilecek. 


Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında Durmazlar Firması tarafından üretilen ve test sürüşlerine iki gün önce başlanan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘İpekböceği’ yaklaşık 38 tonluk boş ağırlığı ile testlerden başarı ile geçti. Hat üzerinde yaşanabilecek aksaklıkların görülmesi amacıyla yapılan testler sırasında bazı bölgelerde rayların 2-3 milimetre kalınlığında ziftlerle kaplandığı ve bu tabakanın izolasyon görevi görüp, akım döngüsünü engellemesi nedeniyle aracın güçten düştüğü gözlendi. Bunun üzerine çalışmaları başlatan ekipler, ziftle kaplanan rayları temizledi. Yaklaşık 6,5 kilometrelik hattın temizlenmesinin ardından tramvay kesintisiz 5 turu sorunsuz bir şekilde tamamladı.


Yolculu seferler bir...