24 / 07 / 2024

ipotek açığı belgesi

ipotek açığı belgesi

Rehin açığı belgesi nedir? Rehin açığı belgesi ile takip nasıl yapılır? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ile rehin açığı belgesi örneği...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Ağutos ayında 911 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağustos 2020'de 911 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Taşınmaz ticareti yetki belgesi sorgulama sayfası açıldı!

Taşınmaz ticareti yetki belgesi alan işletme bilgilerine ulaşılabilecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Sorgulama sayfası açıldı...

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Binalarda zorunlu hale getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” için son tarih 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi vatandaşları Enerji Kimlik Belgesi almaları konusunda uyardı.

Ağustos'ta 400 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos ayında 400 yatırım teşvik belgesi verildi.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

İdealist GYO'dan bankaya ipotek verilmesi hakkında açıklama!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bankaya ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı.

Yapı kayıt belgesi bedeli 30 Haziran'a kadar ödebilecek!

31 Aralık 2018 tarihinde sona ermesi beklenen imar barışında başvurular 15 Haziran'da uzatıldı. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 30 Haziran'a kadar ödebilecek..

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

ipotek açığı belgesi Haberi

ipotek açığı belgesi

Rehin açığı belgesi nedir?

Rehin, satış istiyenin alacağına derece itibariyle rüçhanı olan diğer rehinli alacakların tutarından fazla bir bedelle alıcı çıkmamasından dolayı satılamazsa veya satılıp da tutarı takip olunan alacağa yetmezse, alacaklıya bütün veya geri kalan alacağı için bir belge verilir. 


Alacağın irat senedinden veya bir taşınmaz mükellefiyetinden doğmıyan alacaklı, bu suretle tahsil edemediği alacağı için borçlunun sıfatına göre iflas veya haciz yoluna gidebilir. 


Alacaklı, satış yapılmamışsa artırma gününden,satış yapılması halinde satışın kesinleşmesi tarihinden itibaren bir sene içinde haciz yolu ile takip talebinde bulunursa yeniden icra veya ödeme emri tebliğine lüzum yoktur. 

Rehin açığı belgesi, borç ikrarını mutazammın senet mahiyetindedir.


Rehin açığı belgesi örneği..


T.C.

Örnek No:31*

...................... İcra Dairesi 

Dosya No : ........................





REHİN AÇIĞI BELGESİ



1-Alacaklının adı, soyadı: ...........................................................................


2-Borçlunun adı, soyadı  : ...........................................................................