16 / 05 / 2024

İpotek Finansmanı Kuruluş başvuruları nereye yapılacak

İpotek Finansmanı Kuruluş başvuruları nereye yapılacak

Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ), konut finansmanında yeni bir dönemi başlatacak tebliği yayımladı. Tebliğ ile İpotek Finansmanı Kuruluşları' nın ( İFK ) çerçevesi belirlendi...

İngiltere'de kiralar 2023 yılında yüzde 24,2 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından yapılan "Ev Sahibi Olma ve Kiralama" başlıklı analize göre, Birleşik Krallık'ta konut kiraları 2023 yılında yüzde 24,2 artış gösterdi. Londra, 2 bin 253 sterlinle kiraların en yüksek olduğu bölge oldu.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları bu yılın kasım ayında yüzde 0,2 artarak yükseldi. Konut finansman kuruluşu Nationwide’dan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış yaptığı belirtildi. İşte haberin detayları...

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan son dakika açıklamasında İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalarak 2009'dan  bu yana en sert düşüşünü kaydettiği bildirildi.

Tasarruf finansman sektöründe araba, konutu 3'e katladı! Konutta üst sınır 10 milyon TL'ye çıkarılsın önerisi! 

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Tasarruf Finansman sistemini ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda ve önerilerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman sektörünün 2023 sektör büyüklüğü hedefi 75 milyar lira!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarruf finansman sektörünün 2023 büyüklük hedefinin 75 milyar Türk Lirası olduğunu söyledi.

Tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminde katılımcı sayısı 400 bine yaklaştı!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminin katılımcı sayısının 400 bine yaklaştığını dile getirdi.

Konut finansman paketleri tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Konut finansman paketlerinin tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracağını söyleyen İnanç Kabadayı'nın o açıklamaları...

TMSF'ye devredilen tasarruf finansman şirketleri ne olacak?

2022 senesine yönelik hedeflerini açıklayan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman şirketlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

İngiltere'deki konut fiyat artışı 2022'de bitebilir!

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de bitebileceğini dile getirdi. 

İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de son bulması bekleniyor!

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de sona ermesinin beklendiğini duyurdu.

İpotek Finansmanı Kuruluş başvuruları nereye yapılacak Haberi

İpotek Finansmanı Kuruluş başvuruları nereye yapılacak

Konut finansmanı kuruluşları bilançolarındaki kredileri İFK'ye teminat olarak gösterip likidite sağlayabilecek.


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), konut finansmanında yeni bir dönemi başlatacak tebliği yayımladı. Tebliğ ile İpotek Finansmanı Kuruluşları'nın (İFK) çerçevesi belirlendi. Kuruluş izin başvuruları SPK tarafından değerlendirilecek. İpotek Finansmanı Kuruluşları'nın başlangıç sermayesi en az 10 milyon lira olacak. 


TOKİ DE KURABİLİR 


Konut finansmanı kuruluşları, bilançolarında bulunan konut kredilerini İFK'ya teminat olarak gösterip, karşılığında buradan kaynak kullanabilecek. Böylece İFK konut finansmanı kuruluşlarına likidite sağlayacak. İFK'lar sağlayacağı kaynak için gerekli olan fonu da çeşitli sermaye piyasası araçlarının ihracından elde edecek. İFK'lar menkul kıymetleştirme faaliyeti de yapacak. Bunu yapan kuruluşlar, devraldıkları konut kredilerine dayalı olarak, konut finansmanı fonu kurarak veya kurmadan ipoteğe dayalı menkul kıymet ihraç edebilecek. İFK'lar konut finansmanı kuruluşları, geniş yetkili aracı kurumlar,...