02 / 05 / 2024

ipotek kaldırma için gerekli belgeler

ipotek kaldırma için gerekli belgeler

İpotek, taşınmaz tapusu üzerine borç dolayısı ile konuluyor. Borçlunun borcunu ödemesi halinde tapudaki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, ipotek kaldırma için gerekli belgeler nelerdir?

Çin konut sektörünü ayağa kaldırmak için harekete geçti! 70 milyar dolar ucuz kredi sağlandı!

Çin Merkez Bankası 2023 konut ve altyapıdaki sorunları giderebilmek için ek 70 milyar dolar ucuz kredi kullandırdı.

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Hükümet, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak amacıyla hızla çalışırken, afet bölgesini ayağa kaldırmak için 2024 bütçesinden 1 trilyon TL'lik kaynak aktarılacağı belirtildi. İşte detaylar ve yapılacak çalışmalar...

Deprem bölgesi için seferberlik devam ediyor! Yerinde dönüşüm kampanyası vatandaşlara yüz yüze anlatılıyor!

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili afetzedeleri bilgilendirme toplantıları yoğun kalabalıkla hız kesmeden devam ediyor.

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

Vergi ve bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren yasadan yararlanmak için son haftaya girilirken, 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon liralık alacak yeniden yapılandırıldı.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, emlak vergisi borcu olanların yapılandırma için 31 Aralık 2020'e kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. 

Elazığ’da konteyner kent için yoğun mesai!

Elazığ’daki depremin ardından bölgelerde enkaz kaldırma işlemleri sürerken konteyner kent için konteyner kurulumu devam ediyor.

ipotek kaldırma için gerekli belgeler Haberi

ipotek kaldırma için gerekli belgeler

İpotek kaldırma için gerekli belgeler!

İpotek kaldırma için öncelikle ipotek fek yazısı gerekiyor. Bu yazı, borç dolayısı ile ipoteği koyan bankadan alınıyor. 


İpotek fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Söz konusu fek yazısı bankadan alınarak Tapuya veriliyor. Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor.  


İpotek kaldırma dilekçesi:


.............. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

………………(Şehir)

İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

  b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ : 

BORÇLU : 


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

Karar gereğince işlem yapılarak...