21 / 05 / 2024

Isı tasarrufu yapmanın yolları

Isı tasarrufu yapmanın yolları

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), Yapısal Reform Eylem Planı’nda yer alan Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’na destek veriyor ve ısı tasarrufunun da enerji verimliliği konusunun dışında düşünülemeyeceğini belirtiyor.

Borsada başarılı yatırım yapmanın 8 temel taşı

Borsa İstanbul’da gözler endeksin 8 bin 500 puanın üstüne çıkmasını beklerken, yatırımcılar da yüksek kar elde etmenin peşinde. Borsa Eğitmeni Adem Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başarılı bir yatırım için yapılması gerekenleri 8 adımda anlattı.

Konut piyasası gücünü 2025'te gösterecek! İşte konut ve ofis kiralarını düşürecek o yöntem...

Covid sebebi ile ofislerden uzakta bir yaşam tarzı benimsendiğini belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, uzaktan da çalışılabildiği için bunu geliştirecek projeler yapmanın tam zamanı olduğunu açıkladı. 

Arsa ve arazi yatırımı yapmanın 8 püf noktası!

Genellikle uzun vadeli bir yatırım aracı olan arsa ve arazi piyasası, karlılığı nedeniyle birçok kişi tarafın dikkatle takip ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Arif Güdül, arsa ve arazi alacakların yapması gerekenleri 8 maddede sıraladı.

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Otomobillerini satmak isteyenler dikkat! Yeni düzenleme getirildi! Bunu yapmanın cezası 100 bin TL

Otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve denetimlere bugün bir yenisi daha eklendi. Otomobillerini satmak isteyenlere yönelik getirilen bu yeni düzenlemede kurala uymayanlara tam 100 bin TL ceza uygulanacak.

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Bybit, son yılların en gözde yatırım araçlarından kripto paralara ilişkin yatırımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. İşte kripto paralara doğru yatırım yapmanın kuralları, detayları haberimizde…

Altın fiyatlarında yükseliş sürecek! İşte altına yatırım yapmanın en kolay yolu!

Dünya genelinde değişen makro ekonomik koşullar nedeniyle altın cazip bir yatırım aracı olarak ön planda. Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisi devam ederken, Tether Gold da fiziki altın tasarrufuna kıyasla yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor.

İşte, elektrik faturalarını düşürmenin yolları! Bu önlemleri alın, ayda 746 TL tasarruf garanti!

Yaz aylarıyla birlikte klima ve dondurucu gibi elektrikli ürünlerin kullanımı artacağı için elektrik faturaları da kabaracak. Ancak pratik önlemler alarak faturaları düşürmek mümkün. İşte, basit birkaç önlem ile elektrik faturalarında 746 liraya kadar tasarruf yapmanın yolları…

Borsada hızlı düşüş sürüyor! Borsaya yatırım yapmanın cazibesi azaldı mı?

Geçen yıl yüksek getiri oranı ile yatırım araçları liginde rekor kıran borsa, bu yıl yatırımcılarını hüsrana uğrattı. Endeks, bu yıl 5 bin 500 puanı test etmesine rağmen bir türlü tutunamayıp düşüş trendine devam ediyor. Peki hisse senedine yatırımın cazibesi azaldı mı? İşte o sorunun yanıtı...

Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Ramazan ayında 16 saat boyunca oruç tutulacağına dikkat çeken uzmanlar, bu dönemde sağlıklı bir beslenme ve spor yapmanın önemine vurgu yaptı.

Doların 2 haftadan kısa sürede geleceği rakam! Analistler kan ter içinde açıkladı, acilen bakın! Tek tıkla şimdi öğrenin

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki iki hafta içinde yükseleceğini açıkladı. Dolar o seviyeye fırlayacak! 20 değil, 15 değil tam bu kadar olacak! Geçer, şu anda dolara yatırım yapmanın uygun olabileceğini vurgulayarak, borçlulara son adımı atmalarını tavsiye etti.

İşte faturalar bundan dolayı kabarıyor! Aman bunları yapmayın

Devir ekonomi devri diyerek hayatımıza devam edeceğiz ve israftan kaçınacağız. Havaların soğumasıyla ısınma ihtiyacımız doğalgaz kullanımını çoğalttı. Doğalgazda gelen zamlı faturalar cebimizi yakarken vatandaşta ekonomi yapmanın peşine düştü. 

Isı tasarrufu yapmanın yolları Haberi

Isı tasarrufu yapmanın yolları

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), Yapısal Reform Eylem Planı’nda yer alan Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı’na destek veriyor ve ısı tasarrufunun da enerji verimliliği konusunun dışında düşünülemeyeceğini belirtiyor.


Geçtiğimiz günlerde Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 25 maddelik Yapısal Reform Eylem Planı’nın ekonomiye ilişkin ilk 9 maddesi arasında yer alan “Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı”, Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) tarafından heyecanla karşılanmıştır. Sn. Davutoğlu’nun bu eylem planı çerçevesinde açıkladığı “Enerji Verimliliği” alanındaki yatırımların destekleneceği açıklaması, Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan enerji ve ısı tasarrufu alanında devlet nezdinde atılmış önemli bir adım olarak görülmektedir.


Tüm dünyada kısıtlı olan enerji kaynaklarının ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle ülkeler, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektedirler. Ancak hem klasik enerji kaynakları hem de yeni teknolojilerle geliştirilen enerji kaynakları...