30 / 04 / 2024

İskan ruhsatını alma yükümlülüğü

İskan ruhsatını alma yükümlülüğü

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.

Avrupakent GYO'dan dev satın alma: Avrupa Konutları Esentepe'den 14 adet dükkan ile 2 adet ofis alındı!

Avrupakent GYO, Avrupa Konutları Esentepe'den 13 adet asma katlı depolu dükkan, 2 adet ofis ile 1 adet depolu dükkan satın aldı. İşte o satın alma ile ilgili detaylar...

Konut ve otomobil satın alma beklentisi dibi gördü!

Tüketici Güven Endeksi, kasım ayında yüzde 2,7 oranında artarak 75,5’e çıktı. Ölçümde temel alınan alt endekslerden konut satın alma beklentisi resmen dibi gördü. Aynı zamanda, otomobil alma beklentisi de konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'un ruhsatını aldı! Firuzköy'e 400 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gölyaka İstanbul'un ruhsatının alındığını açıkladı. Bu kapsamda İstanbul Firuzköy'de 429 adet bağımsız birim inşa edilecek. Söz konusu projede 400 adet konut yer alacak.

Özak GYO, Duyu Göktürk'ün ruhsatını aldı! Göktürk'e 141 konutluk yeni proje geliyor!

Özak GYO İstanbul Göktürk'te hayata geçirilecek olan Duyu Göktürk projesinin ruhsatını aldı. İşte ayrıntılar... 

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?

Son dönemde artırılmış gerçeklik çalışmalarına iyiden iyiye yoğunlaşan Meta, bu alanda önemli bir satın alma daha gerçekleştirdi.

Şimdi altın alma zamanı! Herkes gözünü dört açsın! Gram altın 1.000 TL'yi aşacak! Sakın dolar almayın! Duyan koşuyor

Altın fiyatlarında bugün yükseliş başladı. Haftanın son işlem gününde gram altın kritik sınırda işlem görürken Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''şimdi altın alma zamanı'' diyerek yatırımcıları uyararak sakın dolar almayın dedi.

Abonelikle iPhone satın alma modeli! Satın almaya gerek kalmayabilir

Apple, eni ürünleri ile birlikte daha da fazla gelir elde etmek adına önemli projeler hazırığı içinde. Bunların başında da abonelikle yolu ile iPhone satın alma modeli geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Kmc Dizayn İnşaat İmalat Satın Alma Sanayi Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Kmc Dizayn İnşaat İmalat Satın Alma Sanayi Ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Fatih'te Ziya Şahinbaş tarafından kuruldu.

İskan ruhsatını alma yükümlülüğü Haberi

İskan ruhsatını alma yükümlülüğü

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen rapora iskan deniyor. 


Yapıya bu belgeyi almak için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Yüklenici, sözleşmeye uygun olarak binayı iskan izni alınmış şekilde tamamlamadığı sürece, iş bedeli olarak kararlaştırılan arsa tapusunu istemeye haklı kabul edilemiyor. İskan almayan müteahhide karşı Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açılabiliyor. 



T.C.

YARGITAY

15. Hukuk Dairesi


E:2003/2495

K:2003/5405

T:12.11.2003


ESER SÖZLEŞMESİ

İSKAN MÜSAADESİNİN ALINMAMIŞ...