28 / 04 / 2024

iskansız ev kiralama

iskansız ev kiralama

İnşaat çalışmaları bitmemiş ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemiş yapılara iskan belgesi verilmiyor. Peki, iskansız ev kiralanır mı? İskansız ev kiraya verilir mi?

5 milyon TL’niz var, neye yatırır, en çok neden kazanırdınız! Ev, arsa, borsa,faiz…

Mevduat faizlerinin artmasıyla birçok kişi evini, arabasını satıp parasını bankada değerlendiriyor. Borsa Emiliano resmi sosyal medya hesabından 5 milyon TL’nin 32 günlük faiz getirisini paylaşarak ne yapardınız diye sordu.

Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Fahiş oranlarda artan kiralık ev fiyatları gündemden düşmüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kira fiyatlarını Meclis gündeminde konuştu. İşte o açıklamalar...

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Antalya'da akaryakıt istasyonu yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya İli Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya'da yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ev almayı düşünen vatandaşlar için önerilerde bulunarak dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Kiralık ev ve tatil konaklamalarında devrim niteliğinde uygulama: Missafir.com!

Kısa dönem ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan Missafir yerli girişim, ev sahiplerine teknolojik altyapılı uçtan uca gayrimenkul yönetimi desteği sunuyor.

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Ev kiralama işlemine başlamadan önce hemen şimdi dikkatlice okuyun! Kira sözleşmesini imzalamadan önce, beklenmedik durumları önlemek için gayrimenkul sahibine bazı sorular yöneltmek gereklidir. İşte ev sahiplerine sorulması gereken 10 önemli soru...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 

iskansız ev kiralama Haberi

iskansız ev kiralama

İskansız ev kiralanır mı?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belgeye iskan belgesi deniyor.


İskan belgesi alabilmek için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


İskan belgesi başvurusu ilgili Belediyeye müteahhit tarafından yapılması gerekiyor. Peki, iskan belgesi için gerekli belgeler neler?


- Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Bina asansörlü ise asansör firmasından;

- TSE...