23 / 05 / 2024

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü evsiz sayısı

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü evsiz sayısı

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), evsizlerin sayısını 23 bin olarak belirtse de Caritas bu sayısını nerdeyse iki katına çıkardı. Caritas ayrıca, İspanya'da çok kötü şartlarda yaşayan yaklaşık 1,5 milyon aile olduğunu kaydetti.

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut kiralarının geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,2 artış gösterdiği belirtildi.

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’nin bugün yayımlamış olduğu açıklamaya göre; İngiltere’de enflasyon, tüm beklentileri aşarak temmuz ayında % 10, 1’e çıktı. Bu şekilde 40 yıl sonra ilk kez enflasyon çift haneleri görmüş oldu. İşte detaylar…

İngiltere'de inşaat sektörü daralma yaşadı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre; ülke genelinde inşaat sektöründe yüzde 0,8 daralma meydana geldi. 

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü evsiz sayısı Haberi

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü evsiz sayısı


Ülkedeki evsiz sayısını resmi kaynaklar 23 bin, sivil yardım kuruluşu Caritas ise 40 bin olarak açıkladı


İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), evsizlerin sayısını 23 bin olarak belirtse de Caritas bu sayısını nerdeyse iki katına çıkardı. Caritas ayrıca, İspanya'da çok kötü şartlarda yaşayan yaklaşık 1,5 milyon aile olduğunu kaydetti.


Konuyla ilgili değerlendirme yapan Caritas'ın evsiz insanlardan sorumlu departmanının yöneticisi Sonia Olea, "INE'nin rakamları, sokaklarda, köprü altlarında yaşayanları kapsamıyor. Gerçekte bunların net olarak hesaplanması çok zor. Kimsenin net sayıyı bildiği yok. Resmi kurumların bunu öğrenmek gibi bir niyeti de yok" şeklinde konuştu.


İspanya'nın her özerk yönetiminde sosyal yardım anlamında evsizlere farklı muamele uygulandığını savunan Olea, ekonomik krizle evsizlerin sayısının arttığına dikkati çekti.


Başkent Madrid'de 2 bin 500 kişinin sokakta yaşadığı belirtilirken, yapılan tek yardımın yemek...