19 / 05 / 2024

israil yumurtlama politikası

israil yumurtlama politikası

İsrail hükümeti Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine yönelik uluslararası eleştirileri "yumurtlama" politikasıyla atlatmaya çalışıyor...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Gencay Serter: Konut politikası serbest piyasaya bırakılmamalı!

Sektörde yaşanan kriz, ‘nasıl bir konut politikası’ sorusunu da yeniden gündeme getiriyor. Halkın güvenli ve ucuz konuta erişiminin sağlanması amacıyla konut piyasasında yapılacak düzenlemeler gelecek için hayati önem taşıyor.

TMO'nun satış politikasındaki belirsizlik çiftçi etkiledi! Buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? 

Buğday alım fiyatı açıklanırken, TMO’nun satış politikası ile ilgili belirsizlik çiftçileri ve piyasaları olumsuz etkiliyor. Peki buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Faiz politikasında değişiklik beklentisi konut fiyatlarını düşürdü!

Yeni kabinenin açıklanmasıyla beraber Merkez Bankası’nın faiz politikasının değiştirileceği beklentisi ev fiyatlarına yansıdı. Fiyatlardaki sert düşüş yüzde 20’yi buldu.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

israil yumurtlama politikası Haberi

israil yumurtlama politikası

Filistinli gözlemciler, İsrail hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürdüğü Yahudi yerleşim birimleri inşasına yönelik uluslararası eleştirileri "yumurtlama" politikasıyla atlatmaya çalıştığına inanıyor. İsrail bu yöntemle yeni yerleşim birimleri inşa ettiğini duyurmak yerine var olanları genişlettiğini iddia ediyor.

AA muhabiri, İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri konusunda uluslararası toplumun eleştirilerinden kurtulmak için uyguladığı "yumurtlama" politikasıyla ilgili Filistinli ve İsrailli tarafların görüşlerine başvurdu.

Yahudi yerleşim birimleri, Filistin ile İsrail arasındaki barış sürecini akamete uğratan başlıca konular arasında yer alıyor. İsrail hükümetinin 2017'nin başından bu yana sadece Batı Şeria'da 6 bin 500 konutun planını onayladığı belirtiliyor.

Uluslararası tepkilere rağmen özellikle son dönemde işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yerleşim birimi inşa faaliyetlerini artırarak devam etmesi, İsrail hükümetinin, iki devletli çözüm ilkesi ortadan kalkmışçasına...