27 / 07 / 2024

istanbul 100 Kaybolan Eser

istanbul 100 Kaybolan Eser

İstanbul’da yer alan tarihte farklı sebeplerden dolayı yok olan veya bakımsızlıktan harap olmuş 100 tarihi eser, İstanbul’un Yüzleri projesi kapsamında kitaplaştırıldı...

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile inşaat yapmakta zorlanan müteahhitlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı. 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un 1/100.000'lik planları Eylül'de ilan edilecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eylül'de İstanbul'un 1/100.000'lik planlarının başlangıcını ilan edeceklerine ve bunun kentte yer alan bütün sektörlerin geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar..

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...

Nevadium İstanbul'da lansmana özel kampanya! 1.100 konutluk yeni proje!

Nevadium İstanbul projesinde yer alan 2 oda 1 salon konutların fiyatları 4 milyon 490 bin TL'den başlıyor. Teslimleri 2025 yılının Ağustos ayında yapılması planlanan projede 1.100 konut bulunuyor...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' dedi! Yeni fay hattını açıkladı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' diyerek, yeni fay hatlarını işaret etti.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Belediyeden İstanbul ve 1 ilde daha kiralık 100 iş yeri! Mega kentte iş yeri arayanlar bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul ve Mersin'de yer alan 100 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. İş yerlerinin kiralama ihaleleri 14 Mart tarihinde yapılacak.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

İBB  Başkan adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında İstanbul projelerini tek tek sıralayarak, TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müjdeyi açıkladı.

Damacana su fiyatı İstanbul'da 100 liraya kadar yaklaştı

İstanbul’da 19 litre damacana su fiyatı 100 Türk Lirası'nı bulduğu kaydedildi. Üreticiler maliyetten şikâyet ediyor. Tüketici dernekleri, "En temel ihtiyacımız maalesef lüks oldu. Ya temiz içme suyu sağlansın ya da tarife getirilsin" dedi.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

Eğitim için il değiştiren öğrencilerin taşınma telaşının başlaması ile beraber kiralar da uçuşa geçti. İstanbul’da 45 metrekare yalnızca bir odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin TL’ye yükselirken, Fulya'da eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar yükseldi.

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

istanbul 100 Kaybolan Eser Haberi

istanbul 100 Kaybolan Eser

İstanbul’da yer alan tarihte farklı sebeplerden dolayı yok olan veya bakımsızlıktan harap olmuş 100 tarihi eser, İstanbul’un Yüzleri projesi kapsamında kitaplaştırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan kitap, “İstanbul’un 100 Kaybolan Eseri” ismini aldı.


İstanbul’da yer alan tarihte farklı sebeplerden dolayı yok olan veya bakımsızlıktan harap olmuş 100 tarihi eser, İstanbul’un Yüzleri projesi kapsamında Kitaplaştırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan kitap, “İstanbul’un 100 Kaybolan Eseri” ismini aldı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul’da Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları döneminde birçok tarihi yapı inşa edilerek İstanbul adeta bir açık hava müzesine dönüştürülmüştür. Oluşturulan bu eserler zaman içerisinde doğal afetler veya bilinçli tahribat ile ortadan kalkmış, kaybolmuş ya da kaybolmaya yüz tutmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de unutulan bu tarihi eserleri...