05 / 05 / 2024

İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi

İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e verildi.

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Yapılan uyarı kapsamında, yeni hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşeceği de kaydedildi. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

SON DAKİKA: Motorine indirim geldi! İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL?

Sürücülerin dört gözle beklediği akaryakıt indirimi geldi. Peki İstanbul, Ankara, İzmir güncel benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL? İşte BP, Total, Opet, Shell, PO 31 Ekim 2023 fiyat listesi...

TOKİ'den İstanbul, Ankara ve İzmir'e 1.700 konutluk 4 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir projeleri için düğmeye bastı. Söz konusu projelerde toplam 1.700 yeni konut yer alacak.

İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından önemli açıklamalarda bulunarak, "Bir sene boyunca konutlarımızdaki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz olacaktır” dedi. Peki; İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Motorine 67 kuruş zam geldi! Sürücüler hemen yeni fiyatlara bakın! Benzin, motorin, LPG hangi ilde kaç TL?

Sürücüler merakla, İstanbul, Ankara, İzmir'deki akaryakıt fiyatlarını araştırıyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte BP, Opet, Total, PO, Shell 11 Nisan 2023 fiyat listesi...

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

Ekmekte zam şoku! Gramajı düştü, fiyatı arttı! İstanbul, Ankara ve İzmir 31 Mayıs 2022 ekmek fiyat listesi!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 220 gramı 3 liradan satılan ekmeğin gramajı 200’e indirilerek 4 liradan satılmasına karar verildi. Peki, ekmek fiyatları diğer illerde de artacak mı? Ekmek fiyatlarında son durum ne? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir 31 Mayıs 2022 ekmek fiyat listesi...

Ekmeğe zam geldi! 1 Mayıs'ta 4.5 TL olacak! İşte il il 28 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ekmek fiyatlarına zam kapıda. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ekmek fiyatlarının 1 Mayıs itibariyle 4.5 TL olacağını söyledi. Peki İstanbul, Ankara ve Bursa'da ekmek fiyatları ne kadar? İşte il il 28 Nisan 2022 fiyat listesi...

İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Haberi

İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e takdim edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre, İstanbul’daki Süryani cemaatinin kilise talebi için başlatılan çalışmalar kapsamında Yeşilköy'deki İtalyan Mezarlığı'nın bulunduğu alanda yapılacak "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi" 2 bin 740 metrekare arsa üzerindeki 1200 metrekare alana inşa edilecek. 

Yeşilköy'deki Metropolit Merkezi'ni ziyaret edecek Kerimoğlu tarafından Çetin'e ruhsat takdim edildi. Yaklaşık 2 yılda tamamlanacak kilise ile İstanbul'da ikamet eden yaklaşık 17 bin kişilik Süryani Cemaati'nin kiliseden yararlanması planlanıyor.

Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, çok uzun süredir kiliseyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kerimoğlu, "Bakırköy'de yapacak olduğumuz Süryani Kilisesinin ruhsat takdimi için buradayız. İnşallah Cumhuriyet...