29 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesi ve Vilayetin ayrılması

İstanbul Belediyesi ve Vilayetin ayrılması

1 Mart 1956 tarihinde İstanbul Valiliği'ne bağlı olarak yürütülen belediye hizmetleri, belediye binasında yapılan bir törenle birbirinden ayrılmış. Tamamen bağımsız olan Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi'nin seçimleriyle saat 9'da görevine başlamış.

İstanbul ve Bursa'da 8 adet arsa satılıyor! Büyükşehirde arsa arayanlara fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi 8 adet arsayı satıyor. Peki İstanbul ve Bursa'da satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman yapılacak? 

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda, suya yüzde en az 48 zam oranında yapılması teklifinde bulundu. İşte haberin detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ, Mustafa Akış, Adem Tarık Gürleyen, Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Vakfı ortaklığında kuruldu.

Üsküdar Belediyesi Maltepe ve Tuzla'da 2 arazi satacak!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Maltepe ve Tuzla'da yer alan 2 adet araziyi satışa çıkardı. Söz konusu araziler konut+park+yol imarlı.

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nden ortak dönüşüm projesi!

Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile kentsel dönüşümde ortak bir projeye imza attı.

Folkart Yapı ve Çeşme Belediyesi'nden deniz dolgusu açıklaması!

Çeşme Belediyesi ve Folkart Yapı, Sözü Gazetesi'nde çıkan "deniz dolgusu" haberine yönelik açıklama yaptı..

Zeytinburnu’na 2 bin 200 araçlık otopark ve spor kompleksi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi ortaklığıyla Zeytinburnu'na 2 bin 200 araçlık otopark ve spor kompleksi inşa ediliyor.

Küçükçekmece Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Küçükçekmece Belediyesi ile İstanbul Cemevi Kültür Merkezi Yaptırma Hizmet ve Dayanışma Derneği'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen 'İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

İstanbul Belediyesi ve Vilayetin ayrılması Haberi

İstanbul Belediyesi ve Vilayetin ayrılması



Belediye ile Vilayet dün törenler ayrıldı.

Dün sabah Belediye binası önünde ve salonunda iki tören yapıldı, nutuklar söylendi.


 Belediye ve Vilayet teşkilatı, 25 sene birleşik idare halinde çalıştıktan sonra, dün yekdiğerinden ayrılmıştır.

 Dün sabah saat dokuzda belediye merkez binası önünde ve Belediye Meclis Salonu'nda iki tören yapılmıştır. 

 Bayraklarımızla ve defne dallarıyla süslenmiş bulunan Belediye binası önünde saat 9'dan evvel, Belediye Reis Muavinleri'yle Vali Muavinleri, Belediye ve Vilayet meclis azaları, müdürler, memurlar, şehir bandosu yerlerini almışlardı. Merasimleri kalabalık bir halk kütlesi de takip etmiştir.

 Saat tam dokuzda Vali ve Belediye Reisi Prof. Gökay, kendisini Belediye'ye gitiren otomobilden inmiş, bu esnada borazan ti... sesi vermiştir.