03 / 05 / 2024

istanbul da depreme dayanıklı okul yapımı

istanbul da depreme dayanıklı okul yapımı

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımını tamamladığı 28 okulu daha eğitimin hizmetine sundu. Eski okullarda 471 olan derslik sayısı da 1013'e çıktı...

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı uyarı!

İstanbul'da beklenen depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin konuştu. 

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

Binalardaki korozyon depreme dayanıklılığı azaltıyor: İstanbul'da da 2000'den önceki binalarda korozyon had safhada!

İstanbul'da özellikle 2000'nden önce yapılan yapıların birçoğunda görülen korozyonun binaların taşıma gücünde düşüşe sebep olduğu, bu sebeple kentteki yapı stokunun hızlı şekilde yenilenmesi gerektiği belirtildi.

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

istanbul da depreme dayanıklı okul yapımı Haberi

istanbul da depreme dayanıklı okul yapımı


Muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere yapıları yenilemek amacıyla oluşturulan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımını tamamladığı 28 okulu daha eğitimin hizmetine sundu. Eski okullarda 471 olan derslik sayısı da 1013'e çıktı. 


İSTANBUL Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İSMEP kapsamında 28 okulu yıkıp yeniden yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilen okullarda 60 binden fazla öğrenci güvenle eğitimlerini almaya başladı. 


İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbulda başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını yenilemeye devam ediyor. 


28 okul daha yenilendi Bu amaçla İPKB, İSMEP kapsamında yıkılıp...