18 / 05 / 2024

istanbul deprem alanları

istanbul deprem alanları

Bülent Ecevit'in, 1999 depreminden sonra İstanbul'da vatandaşların barınması amacıyla oluşturduğu 470 deprem alanından 300'ü imara açıldı, yerlerinde AVM'ler, gökdelenler ve lüks konutlar yükseldi…

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Kanal İstanbul hangi alanları nasıl etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asrın projesi diyerek tanıttığı Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Projeye ilişkin Ocak 2020 tarihli Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş. tarafından hazırlanan ÇED raporunda önemli veriler yer alıyor...

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

İstanbul Deprem Lojistik Merkezi açıldı!

GEA Arama Kurtarma Grubu tarafından olası İstanbul depremine hazırlık için kurulan Deprem Lojistik Merkezi açıldı.

Gazi Üniversitesi'nden uzmanlar İzmir'deki deprem alanlarını inceleyecek!

Gazi Üniversitesi'nden yer bilimleri, deprem mühendisliği, betonarme yapılar, beton ve yapı malzemeleri ve zemin mekaniği konularında uzmanlardan oluşan heyet; deprem bölgesini incelemek için İzmir'e gitti. 

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da nüfusun yüzde 70'i deprem bölgesinde yaşıyor!

İBB'nin hazırladığı rapora göre, 25 yılda tarım alanlarının yaklaşık yüzde 25’ini kaybeden İstanbul’un kıyılarının yüzde 40’ı erişilemez halde. Kişi başına düşen aktif yeşil alan ise sadece 2.67 metrekare. Şehirdeki nüfusun yüzde 70’i de deprem bölgesinde yaşıyor.

istanbul deprem alanları Haberi

istanbul deprem alanları

17 Ağustos 1999 depreminin ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in talimatıyla, İstanbul'da olası bir deprem için vatandaşların barınması amacıyla 470 deprem toplanma alanı oluşturuldu. Aradan geçen 17 yıl içinde ise bu alanların 300'ünün imara açıldığı ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu bölgeler ranta açıldı. Ecevit'in mirasını yok ettiler” dedi.



“HALKA GERİ VERİLSİN”

Tekin, Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde ranta dönüşebilecek yerlerin önemli bölümünün Çevre Bakanlığı ve belediyeler eliyle imara açıldığını savunarak şöyle dedi: “Acilen bu alanlar tekrar kamu yararına tahsis edilmeli. Halkın malı halka geri verilmeli. Şu an bu ranttan faydalanan sekiz işadamı FETÖ'den tutuklandı. Bunların ortaklık ilişkilerine de bakılmalı.”


“OTOPARK YAPILDI”

17 Ağustos Marmara depremi sırasında kurtarma çalışmalarına katılan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de “O tarihlerde insanların depremlerden...