05 / 05 / 2024

İstanbul depremi son dakika haberleri

İstanbul depremi son dakika haberleri

CHP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu raporda; olası bir 7.5 şiddetindeki depremde İstanbul’da ortalama olarak 48 bin binada ağır veya çok ağır hasar, 146 bin binada ise orta hasar oluşacağı belirtildi.

Hasan Akgün: Deprem sorununu çözelim, İstanbul bizi alkışlasın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak yerine kısır tartışmalarla zaman geçirdiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  İstanbul depremi sorununun çözümü için çağrıda bulundu. 

İstanbul Üniversitesi'nden Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu!

Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu'nda "26 Eylül 2019 Silivri depremi odak mekanizması çözümleri itibarıyla sürpriz bir depremdir. Silivri depreminin ana fayla farklı mekanizmaya sahip ve büyüklük olarak 5.8 değerine ulaşmış olması Marmara Fayı üzerinde rastlanır bir durum değildir." ifade edildi...

Prof. Şener Üşümezsoy'dan son dakika Marmara depremi açıklaması: Neden 6.5'ten büyük deprem olmaz?

Prof. Şener Üşümezsoy, beklenen 'büyük İstanbul depremi'nin neden 6.5 üzerinde olmayacağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşe o açıklamalar... 

Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu? Son dakika! 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve tarihçi-yazar ve Milli Savunma Üniversitesi rektörü Erhan Afyoncu'dan beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu?

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Çok geç kalındı! Özellikle burası büyük risk altında!

İstanbul depremine hazırlık için geç kalındığının vurgusunu yapan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Başkanı Eyüp Muhçu, olası İstanbul depremi için en riskli bölgeleri açıklayarak, yapılması gerekenleri sıraladı.

Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon uzman bu 7 ilçeyi uyardı: Binalarda çok hasar olacak!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ilçeyi uyardı. İşte uzman isimin o açıklaması...

Megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısı: Hızlanan fay deprem riskini artırıyor! 

Prof. Dr. Osman Bektaş, megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısında bulundu. Beltaş, hızlanan fay hareketini işaret ederek, deprem tehlikesinin arttığını dile getirdi. 

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Moriwaki, İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte o ilçeler...

Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? Okan Tüysüz resmen açıkladı: İşte 4 ayrı İstanbul depremi senaryosu!

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4 ayrı İstanbul depremi senaryosunu paylaştı. Peki Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması: Adalar fayında stres var mı? 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, son günlerde sık sık gündem olan olası büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Adalar fayında stres var mı? İşte Üşümezsoy'un o açıklamaları...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için 'Biz hala hazır değiliz' dedi! Tarihi açıkladı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda olası İstanbul depremi için tarih verirken 'Biz hala hazır değiliz' ifadesini kullandı.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

İstanbul depremi, konut yatırımcısının rotasını değiştirdi!

Beklenen İstanbul depremi konut yatırımcısını çevre illere yönlendirdi. Bu kapsamda Kocaeli öne planda yer alıyor. 

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: 2,5 milyon insan ölümle burun buruna kalır

Beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuşan Naci Görür, yaklaşık 2,5 milyonun risk altında olduğunu söyledi. İşte Görür'ün o açıklamaları....

Bakan Özhaseki'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: 7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "'7 ve üzeri depremde kocaman hapishaneye döner!" dedi.

İstanbul depremi son dakika haberleri Haberi

İstanbul depremi son dakika haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, geçen hafta depreme hazırlık konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek olası İstanbul depremiyle ilgili verilerin bulunduğu bir rapor sundu. Cumhuriyet'ten Mahmut Ilıcalı'nın haberine göre; raporda şu bilgiler yer aldı:

İçelere göre durum: Arnavutköy’de 2 bin, Ataşehir’de 3 bin, Bağcılar’da 10 bin, Bakırköy’de 6 bin, Beyoğlu’nda 4 bin 200, Büyükçekmece’de 9 bin, Çatalca’da 2 bin, Esenler’de 5 bin, Fatih’te 15 bin, Kâğıthane’de 2 bin, Kartal’da 4 bin, Küçükçekmece’de 13 bin, Sancaktepe’de 3 bin, Silivri’de 9 bin, Sultanbeyli’de 45 bin, Tuzla’da 7 bin, Üsküdar’da 4 bin yapıda orta ve üstü hasar bekleniyor. 

Devasa barınma ihtiyacı: Avcılar’da 35 bin, Başakşehir’de 13 bin 500, Beylikdüzü’nde 27 bin, Çekmeköy’de 4 bin, Esenyurt’ta 67 bin 410, Gaziosmanpaşa’da 14...