26 / 05 / 2024

istanbul ilçeleri bütçeleri

istanbul ilçeleri bütçeleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 39 ilçenin toplam 16 milyar 695 milyon 986 bin 297 TL'lik 2019 yılı mali bütçesini oy birliğiyle kabul etti

İzmir'in en ucuz ilçeleri tek tek sıralandı!

İzmir'de yaşamak isteyenler kentteki en ucuz semtleri merak ediyor. Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'in en ucuz ilçeleri sıralandı. İşte o detaylar...

İstanbul'un bu bölgelerinde depremin şiddeti 9'u bulur: Tek tek açıklandı: Zeytinburnu, Haliç, Büyükçekmece, Silivri...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depreminin şiddetinin bazı bölgelerde 9'u bulacağının altını çizdi ve en riskli ilçeleri tek tek sıraladı. 

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

Deprem tehdidi altındaki İstanbul Türkiye’nin yarısını finanse ediyor!

Yılın ilk dokuz ayında merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yarısı, beklenen büyük depremin tehdidi altındaki İstanbul’dan sağlandı. Geliri kendisine yapılan harcamanın da altında kalan 67 il ise bütçeye açık üretti.

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

Ekonomideki kötü gidiş bütçeyi de vurdu! 70 il açık verdi!

Aldığı bütçe harcamasından daha fazla bütçe geliri sağlayan illerin geçen yıl ocak-nisan döneminde 18 olan sayısı, bu yıl aynı dönemde 11’e düştü. Bütçe gelirlerinin yüzde 40’lık bölümünü tek başına İstanbul sağladı.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili vuran asrın depremleri sonrası Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da yaşayanlar da da büyük tedirginlik baş gösterirken, megakentin en güvenli ilçeleri de peş peşe açıklandı.

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

İstanbul'un bu ilçeleri 7.5 şiddetindeki depreme dayanır! Japon uzman peş peşe açıkladı! İstanbul depremi...

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli? Hemen bu detaylara bakın...

istanbul ilçeleri bütçeleri Haberi

istanbul ilçeleri bütçeleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, kentteki 39 ilçenin 2019 yılı mali bütçesini onayladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Saraçhane’deki başkanlık binasında yapılan Meclis toplantısında, ilçe belediyelerin bütçeleri ele alındı.

Gerçekleştirilen toplantıda ilçe belediyelerin bütçeleri tek tek görüşüldü. Yapılan oylamada, 39 ilçe belediyesinin 2019 mali bütçeleri oy birliğiyle kabul edildi ve Meclis’ten geçti.

ESENYURT İLK SIRADA


Buna göre, Esenyurt Belediyesi, 900 milyon 652 bin TL ile en yüksek bütçeli ilçe belediyesi oldu. Esenyurt’u, 670’er milyonla Kadıköy ve Şişli, 650’şer milyon lirayla Küçükçekmece ile Üsküdar Belediyeleri izledi.

Anadolu Yakası’nda yer alan Kartal Belediyesi 615 milyon, Pendik Belediyesi ise 610 milyon TL ile yüksek bütçeli belediyeler arasında yer aldı.

Bütçesi en düşük olan belediye, her sene olduğu gibi yine Adalar oldu. Adalar Belediyesi’nin 2019 bütçesi, 41 milyon TL olurken...