01 / 05 / 2024

istanbul imar edildi mi

istanbul imar edildi mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bilimde olduğu gibi yeryüzünün imar edilmesinde söz sahibi olmuş bir milletiz. Dünya başkenti olan İstanbul'u Bursa'yı Ankara'yı hazırlamış imar etmişiz." açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul'un 3 etaplık ana imar planları da iptal edildi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde hayata geçirilecek Yenişehir’in, 3 etap halinde hazırlanan ana imar planları da mahkeme tarafından iptal edildi. İşte mahkemenin sunduğu gerekçeler...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

Malatya'nın İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 mali yılına ait ek bütçe teklifi ile Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce ve Mollakasım mahallelerinde imar planı değişikliği kabul edildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Arnavutköy’de Kanal İstanbul manzaralı 2.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planları şehirlik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmaması sebebiyle iptal edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planda araziye konut, ticaret ve turizm imarı belirlendi.

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Gökçeada Yıldızkoy'un imar planı iade edildi!

Çanakkale Kalem köşe yazarı Seda Gökdemir, köşesinde Gökçeada'daki Yıldızkoy'un imar planını kaleme aldı. İşte Seda Gökdemir'in 'Yıldızkoy imar planı iade edildi: “Bu daha başlangıç…”' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul imar planı değişikliği askıda!

Kanal İstanbul Projesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon UİP Askı İtirazları Kapsamında Yapılan 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.

istanbul imar edildi mi Haberi

istanbul imar edildi mi

Sarı, AK Parti olarak 78 milyonu kucakladıklarını ifade ederek, bu anlayışla yola çıkan bir bakanlık olarak atık toplayıcıları mağdur edecek herhangi bir çalışmanın ya da yaptırımın içinde olmadıklarını söyledi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirme Toplantısı Antalya'nın turizm bölgesi Beldibi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, milletvekilleri, Tapu Kadastro Geneler Müdür Vekili Gökhan Kanal'ın yanı sıra taşra teşkilatında görevli yöneticiler katıldı. 2001 tarihinde yeni ve güçlü bir Türkiye ile yola çıktıklarını söyleyen Sarı, millete hizmet mücadelesini hep birlikte sürdürdüklerini söyledi. Daha büyük projeler için çalıştıklarını kaydeden Bakan Sarı, "21.yüzyıl hızlı ilerleme ve gelişme çağıdır. Bu nedenle ülke olarak bilgi çağını ve teknolojinin gelişmesi millete sunma başarısıdır. Her anlamda büyük bir sıçrama yaptık. Kamu hizmetleri...