06 / 07 / 2024

İstanbul Şubat konut fiyatları

İstanbul Şubat konut fiyatları

Şubat ayı verileri son bir yılda konut fiyatlarının giderek hızlandığını gösterdi. Özellikle ocak ve şubat aylarındaki konut satışlarında yaşanan patlamanın fiyatlara da yansıdığı dikkati çekiyor.

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

İstanbul’da konut göçü hızlanıyor! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul’da konut göçünün hızlandığını söyleyerek, önemli değerlendirmeler yaptı...

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası! Site sakinleri isyan etti! 

Son dönemde pek çok site yönetimi, fahiş aidat zamları ve şeffaf olmayan idari yapılarıyla gündem oluyor. İstanbul'da konut sitesinde yöneticiye 75 bin TL maaş iddiası ortalığı karıştırdı. 

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Kanal İstanbul manzaralı konut projelerinin biri için daha iptal kararı verildi. TOKİ tarafından, 621 konutluk 3'üncü etabının ihalesinin  iptal edildiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

İstanbullular yandı! Konut fiyatlarıyla ilgili acı gerçek...

İstanbul'da konut fiyatları geçtiğimiz temmuz ayına kıyasla yüzde 200,1 oranında arttı.

Konut krizinde dehşete düşüren rapor açıklandı: Kiralık konut fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

TÜİK, Türkiye’de yılda yüzde 21-22 kira artışı olduğunu açıkladı ancak piyasadaki oranlar kağıt üzerindeki oranların oldukça üstünde. Hükümetin konut kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getiren yasasına rağmen İstanbul'da konut fiyatları 'barınma' krizini gündeme getirdi.

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki zam oranını açıkladı! İşte en fazla değer kazanan iller

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye genelindeki konut fiyatlarındaki bir aylık artış miktarını açıkladı. Buna göre nisanda fiyatlar marta göre yüzde 10,2, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 127 oranında arttı. İstanbul'da konut fiyatlarındaki artış ise yüzde 142 oldu.

TOKİ'den son dakika müjdesi! Kanal İstanbul manzaralı 3 proje için düğmeye basıldı! 2.181 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kanal İstanbul manzaralı konut projeleri için düğmeye bastı. TOKİ Arnavutköy projeleri kapsamında 3 projede 2.181 yeni konut inşa edecek. İşte detaylar...

Bakan Nebati'den ucuz ve indirimli konut formülü: TOKİ'nin olmadığı yere böyle girilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerel yönetimlerin destek vermesi halinde özellikle İstanbul'daki konut ihtiyacını bu yıl içinde karşılayacaklarını belirtti. Nebati, TOKİ'nin giremediği yerlerdeki küçük müteahhite destek verileceğini açıkladı.

Sıfır konut almak isteyenlere yüzde 50'lik teklif! Eğer sizin de niyetiniz varsa tarih belli oldu

Hükümetin konut sektöründeki durgunluğa hız kazandırmak için açıkladığı 3'lü konut finasmanı paketinin detayları belli olmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da konut sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

İstanbul Şubat konut fiyatları Haberi

İstanbul Şubat konut fiyatları

Mart ayında da konut satışları yüzde 32.5 ile en yüksek aylık artışlarından birini yapmıştı. Bir ay sonra açıklanacak mart ayı konut fiyatlarında bunun etkisini göreceğiz.

Son bir yılda yüzde 25.4 ile İstanbul konut fiyatı en çok artan il oldu. Türkiye ortalaması ise yüzde 16.1 yükseldi. Son bir yıllık tüketici enflasyonu yüzde 6.3 arttığına göre, Türkiye konut fiyatları enflasyonun 2.5 katı, İstanbul’daki konut fiyatları 4 katı artıyor demek.


- Şubat 2015 itibarıyla son 5 yılda fiyatlar Türkiye ortalamasında yüzde 79.1 arttı. En yüksek artış yüzde 130.3 ile Gaziantep’te yaşanırken, İstanbul yüzde 115.8 ile ikinci sırada yer aldı. Antep’in son bir yıllık artışı yüzde 6’da kalarak hız kesti. Bu durum Antep’te bir konut balonuna doğru gidişin yavaşladığına işaret ediyor.

- Uluslararası literatürde son 5...