08 / 05 / 2024

İstanbul Trakya Serbest Bölgesi

İstanbul Trakya Serbest Bölgesi

1998 yılında 800 milyon dolarlık bir yatırımla Öztek Şirketler Grubu tarafından Çatalca'da kurulan İSBAŞ, Türkiye'nin 'satılık' ilk serbest bölgesi olarak inşa ediliyormuş. Serbest bölgede inşa edilecek 73 blok, metrekaresi 800 dolardan satılacakmış.

1998 yılında Çatalca'da ilk özel serbest bölge kurulacakmış!

1998 yılında Türkiye'de özel sektöre ait ilk serbest bölge Çatalca'da gerçekleşecekmiş. 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek olan İstanbul Trakya Serbest Bölgesi'ndeki bloklarda metrekare satış fiyatı 600 dolardan başlıyormuş.

1935 yılında İstanbul ve Trakya'da 'köy evleri' yapılmış!

1935 yılında İstanbul ve Trakya'da ev yaptırmak isteyen köy halkına İstanbul Halkevi gerekli imkanları sunarak destek olmuş.

İstanbul serbest piyasada dolar bugün kaç TL? 10 Kasım Cuma dolar alış satış fiyatı ne kadar?

10 Kasım Cuma döviz kurları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. İstanbul serbest piyasada dolar kuru 28,55 liradan, euro/TL ise 30,46 liradan güne başladı. Piyasalarda son dakika gelişmeleri...

İstanbul serbest piyasada dolar ne kadar oldu? 23 Ekim 2023 dolar/TL kuru

23 Ekim Pazartesi dolar/TL kurunda son durum merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta 28 TL seviyesini geçerek rekor kıran dolar kuru bugün kaç lira? İstanbul serbest piyasada dolar ne kadar oldu? 23 Ekim 2023 dolar/TL kuru.

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

İstanbul’dan Kırklareli’ne büyük göç dalgası başladı: Trakya bu göçe hazır mı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bilim insanlarının olası Marmara depremiyle ilgili tespitleri, İstanbul’dan Trakya’ya büyük bir göç dalgası yarattı. 

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Kanal İstanbul'un Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trakya Platformu'ndan Kanal İstanbul projesine itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Mehmet Topuz'u dolandırdığı iddia edilen 2 kişi serbest bırakıldı!

İstanbul'da yer alan konutunu satmak için vekalet aldıkları eski futbolcu Mehmet Topuz'u 2 milyon 350 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Kanal İstanbul'un Trakya harekat alanına etkisi TBMM gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin Trakya harekat alanına etkisine ve olası saldırılara karşı alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Trakya Serbest Bölgesi Haberi

İstanbul Trakya Serbest Bölgesi



Türkiye'nin 'satılık' ilk serbest bölgesi


Toplam 800 milyon dolarlık bir yatırımla Öztek Şirketler Grubu tarafından kurulan İSBAŞ, Türk vatandaşlarının ilk kez mülk edinip, tapu alabileceği bir serbest bölge olma özelliği taşıyor.


   İstanbul'a 50 km mesafedeki Çatalca ilçesi girişinde kurulan serbest bölgede ''Satın al, sahip ol'' sloganı geçerli.

   Çatalca girişindeki serbest bölgede 5 katlı 73 blok yapılacak. Her 6 blok bir ada oluşturacak. Serbest bölgenin 277 bin 500 m2'lik kısmını kapsayacak olan bloklardan arta kalan kısımdaki araziler ise arsa olarak yatırımcılara satılacak. 110 bin m2 büyüklüğündeki arsa alanındaki parsellerin büyüklükleri 1200-1700 m2 arasında değişiyor. Halen çevresi dikenli tellerle çevrilen İstanbul-Trakya...