08 / 05 / 2024

İstanbul Valilliği imar planı

İstanbul Valilliği imar planı

ÇEVRE ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce döneminde İstanbul Valilliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yaklaşık 1367 adet bakanlık işlemi askıya çıkarıldı. Askıya çıkan işlemlerin % 90’ında imar planı değişikliği oldu.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

İstanbul Dikilitaş'taki 15 bin metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Dikilitaş (Fulya)Mahallesi, 1,5 Ha (15 bin metrekare) Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Şişli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul ili, Şişli İlçesi, Şişli Mahallesi 1042 Ada 6 Parsele İlişkin 1/5000 Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.

Şişli Halaskargazi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Halaskargazi Mahallesi 673 Ada 18 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Şişli Dikilitaş Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Şişli İlçesi, Fulya(Dikilitaş) Mah. 1073Ada 41-50 parseller,1074 Ada 1,2 Parseller,1075 Ada 13-19 Parseller,1076 Ada 1, 2, 3,Parseller,1077 Ada 1,2 Parseller,1078 Ada 1 Sayılı Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıl

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Valilliği imar planı Haberi

İstanbul Valilliği imar planı

ÇEVRE ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce döneminde İstanbul Valilliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yaklaşık 1367 adet bakanlık işlemi askıya çıkarıldı.


Askıya çıkan işlemlerin % 90’ında imar planı değişikliği oldu.


Tabiat varlıkları şube müdürlüklerinin gündemleri ve plan değişiklikleri ile ilgili ‘ÇED gerekli değildir ilanları’, ulusal deprem stratejisi ve eylem planı (İDP) izleme ve değerlendirme kurulu toplantılarının ve bazı yönetmeliklerin duyuruları yapılır.


Geçen dönemki bakan Güllüce dönemindeki bazı plan değişiklikleri, İBB’de AKP’li ve CHP’li üyeler tarafından defalarca şehir menfaatine aykırı bulunduğu ve ranta dönük olduğu için reddedildi. Reddedilen plan değişiklikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resen onaylanarak askıya çıkarıldı. Peki kim güzel İstanbul’u yağmalıyor?


İBB mi, Bakanlık mı?

Ne yazık ki esas yetkili olan ‘seçilmişler’ reddediyor, ‘atanmışlar’ ise kabul ediyor. Güllüce zamanında yapılan plan...