06 / 05 / 2024

istanbulda binalaşma oranı

istanbulda binalaşma oranı

1936 yılında İstanbul'da 146 bin 379 bina mevcutmuş. Bunun yetmiş bini sade ahşap binalarmış. 7 bin 193'ü yarı kagir, 69 bini kagir yapıymış. Ahşap binalar en fazla Fatih, Eyüp ilçelerinde bulunmaktaymış.

Mağdur ev sahibi: 1 aylık aldığım kira ile 2 öğün yemek yiyebiliyorum!

Ev sahipleri arasında tahliye ve kira artış oranı için yaşanan tartışma ve kavgalarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, 1 aylık kirasının 2 öğün yemeğe denk olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahipleri: Artık tahliye taahhütnamesi noterden yapılacak, masrafları kiracı ödeyecek, eşi de imza atacak!

Ev sahipleri kiralara yüzde 25 artış oranı sınırlaması sebebiyle yaşadıkları mağduriyeti sık sık sosyal medyada dile getiriyor. Şimdi de gündeme tahliye taahhütnamesi ile ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Zam oranı değişecek mi?

Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda zamları yüzde 49,25 olurken, işçi ve esnaf emeklilerinde ise bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Ardaki zam farkı dikkat çekerken bu oranın artırılması için çalışma yapıldığı ortaya atıldı. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı artacak mı?

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlık arabuluculuk sistemiyle beraber uzlaşmayla sonuçlanıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, uzlaşma oranının yüzde 70’lere çıktığını belirtiyor.

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Öğretmen, doktor, hemşire, polis maşları kaç TL olacak? Memurlara flaş zam haberi! Şimdi bu rakamlara bakın!

6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranına göre zamlanacak 2024 Ocak memur maaşları tek tek hesaplandı. Peki Ocak 2024 öğretmen, doktor, hemşire, polis maşları kaç TL olacak?

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

Uzlaşma sağlandı: Milyonlara TOKİ müjdesi! Memurlara yeni haklar kapıda!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin belediği toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar zam oranında anlaşma sağlayamadı. Uzlaşmaya varılan maddelerde ise TOKİ konutlarında memura öncülük verilecek. İşte detaylar...

Maaşlara yüzde 85 oranında zam yapıldı... Maaşlar hakkında flaş gelişme

Tunceli'de belediye ile sendika arasında imzalanan anlaşma sonucunda en düşük işçi maaşlarına yüzde 85 oranında zam yapıldı. Haber belediye işçileri ve aileleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

istanbulda binalaşma oranı Haberi

istanbulda binalaşma oranı

Ahşap binalar

İstanbul'un en ziyade hangi semtlerinde var?


Hava tehlikesine karşı korunma yolunda alınacak tedbirleri ihtiva etmek üzere Dahiliye Vekaleti tarafından bir kanun projesi hazırlanmakta olduğunu yazmıştık. Bu proje mucibince kalabalık nüfuslu şehirlerde ahşap evlerin çok miktarda bulunduğu mahallelerde icap eden tedbirlerin alınması için hükümete salahiyet verilmektedir. Hükümet yangının sirayetine mani olacak miktarda ahşap yıktırarak arada büyük boşluklar vücuda getirecektir.


Bilhassa şehrimizi alakadar eden bu haber üzerine tahkikat yaptık. İstanbul'da 146,379 bina mevcuttur. Bunun yetmiş bini münhasıran ahşap, 7193'ü kısmen ahşap, kısmen kargir, 69186'sıda tamamıyla kagirdir. Ahşap binalar şehrimizin her tarafına yayılmış olmakla beraber bilhassa Eyüp, Fatih, Eminönü kazakarıyla Beyoğlu kazasının Kasımpaşa ve Hasköy nahiyelerinde mütekasif bir haldedir.

  


Akşam Gazetesi 14 Teşrisani (Kasım) 1936


Abdullah Kutalmış...