09 / 05 / 2024

istanbulda iptal kararı kaldırılan metrolar

istanbulda iptal kararı kaldırılan metrolar

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da ihale iptal kararı kaldırılan dört metro projesini meclis gündemine taşıdı..

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Mahkemeden çok önemli tapu kararı geldi! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Mahkemeden çok önemli tapu iptal kararı geldi. İşte on binlerce kişiyi ilgilendiren o karar ile ilgili son dakika detayları...

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 3'üncü etabında son dakika! İhalesi 4'üncü defa iptal edildi! 

Arnavutköy’de hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul manzaralı konutlar için gerçekleştirilen ihalede iptal kararı geldi. 5 etap şeklinde inşa edilecek konut projesinin 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi, dördüncü defa iptal edildi. İşte ayrıntılar...

SGK'lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

Emeklilikte iptal kararı söz konusu oldu. E-Devlet üzerinden tüm çalışanların bunu kontrol etmesi gerekecek. O koda sahip vatandaşların emeklilikleri yanabilir. İşte dikkat edilmesi gereken detaylar…

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinde bir iptal daha!

Kanal İstanbul manzaralı konut projelerinin biri için daha iptal kararı verildi. TOKİ tarafından, 621 konutluk 3'üncü etabının ihalesinin  iptal edildiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüme yargıdan iptal kararı! 

Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesine yargıdan dur kararı geldi. İşte o kararla ilgili ayrıntılar ve dönüşümdeki son durum...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Danıştay tarafından, Kanal İstanbul geçişi çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan demiryolu hattının pazarlık usulüyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı olarak belirledi ve ihale için iptal kararını verdi.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

istanbulda iptal kararı kaldırılan metrolar Haberi

istanbulda iptal kararı kaldırılan metrolar

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da ihale iptal kararı kaldırılan dört metro projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Tekin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadir Topbaş döneminde onaylanan 76,9 kilometrelik 6 metro hattının toplam 12 milyar 859 milyon liralık ihalesini yaklaşık 2 ay önce iptal etmişti." dedi.

CHP'li Tekin, 19 Şubat 2018'de yeni bir açıklama yapılarak, iptali söz konusu 6 metro ihalesinden 4'ü için iptal kararının ortadan kaldırılması kararının alınmasına ilişkin olarak 6 soru sordu.

Tekin'in soruları

1- Yüklenici firmaların, "kamulaştırmaların hızlı sonuçlanmaması ve Anıtlar Kurulu gibi kuruluşlardan gerekli izinlerin çok çabuk alınmaması" nedeniyle gecikme yaşandığını belirttiğinden hareketle, ihalelerin iptal edilmesine neden olan koşullarda ne gibi değişiklikler yapıldı?

2- Yüklenici firmaların, projeleri geciktirmeleri gerekçe gösterilerek iptal edilen...