18 / 05 / 2024

istanbulda kaç hektarlık alan ağaçlandırıldı

istanbulda kaç hektarlık alan ağaçlandırıldı

İstanbul Orman Bölge Müdürü Mere: "Son 5 yılda çıkan 744 yangında 220 hektarın zarar gördüğü İstanbul'da her yıl ortalama 900 ile bin hektar arasında ağaçlandırma yapılıyor" dedi

Kuyumcu altın fiyatları canlı! Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs 2024 altın fiyatları

17 Mayıs 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs altın fiyatları.

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündeminde! 1,5 ay önce üretim durmuştu! Araziye ne olacak? 

Edremit'teki 14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündemine taşındı. Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğüne ait işletmede üretim 1,5 ay önce durdurulurken, buradaki arazinin ne olacağı merak ediliyor. 

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

26 Eylül Salı dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe sakin başladı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Ada sahibi olmak ister misiniz? 2 hektarlık ada resmen daire fiyatına gidiyor!

Ada sahibi olmak isteyenlere kaçırılmaz bir fırsat geldi. 2 hektarlık adanın daire fiyatlarıyla benzer oranda satışa sunulması dikkat çekti. Tropik alan vadeden bu alan aynı zamanda yatırımcılara da farklı bir seçenek sunuyor. 

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

EYT'den faydalanamayanlar hemen bakın! EYT'yi az farkla kaçıran kısmi emeklilkten faydalanacak! Detaylar peş peşe geldi!

EYT'yi az farkla kaçıran vatandaşlar için kısmı emeklilik formülü gündeme geldi. Peki kısmi emeklilik nedir?

Kaızen Kök Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Kaızen Kök Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Kök tarafından kuruldu. 

Doğalgaz krizi bir başka kriz doğurdu: Tuvalet kağıdı kıtlığı kapıda!

Rusya doğalgaz arzını önümüzdeki aylarda azaltırsa, tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç maddelerinde önemli bir kıtlıkla karşı karşıya kalınabilir

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın imar süreci tamamlandı!

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama sürecinin tamamlanmasıyla arsa tapuları çıktı. 2010 yılında başlayan proje 2021 yılında sonuçlandı.

istanbulda kaç hektarlık alan ağaçlandırıldı Haberi

istanbulda kaç hektarlık alan ağaçlandırıldı



İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, geçen yıl çıkan orman yangınlarında zarar gören 76 hektarlık alanın 15 katı ağaçlandırma yaparak, 1100 hektarı yeşille buluşturdu.  


İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınlarının iklim şartlarının yanında, dikkatsizce atılan sigara izmariti ve tam söndürülmeyen piknik ateşinin rüzgarda kıvılcım haline gelmesiyle oluştuğunu belirterek, tüm ekipmanlarıyla yangına hazırlıklı olduklarını söyledi.


İstanbul'da 11'i kameralı toplam 16 gözetleme kulesi olduğunu ifade eden Mere, kulede kalan işçilerin ormanı 24 saat gözlediğini, yangın harekat merkeziyle telsiz vasıtasıyla bağlantı halinde olunduğunu kaydetti.


Kulelerde dumana hassas kameralar bulunduğunu aktaran Mere, şöyle devam etti:


"Duman anında sinyal geliyor. Biz de kameraları izliyoruz. 4 dozer hazır bekliyor. 9 ilk müdahale aracı ve su tankımız var. Bunlar devamlı ormanı dolaşıyor. Riskli anlarda, belli...