02 / 10 / 2024

istanbulda konut almak

istanbulda konut almak

Türkiye Konut Fiyat Endeksi, Mayıs ayında yüzde 1,79 artarak 185,05'e çıktı. İstanbul'da son bir yılda konut fiyatları yüzde 29, Ankara'da yüzde 12 arttı.

Altın bozdurarak konut almak isteyenler dikkat! Uzman isim konutun altına karşı kayıp ve kazancını hesapladı!

Son dönemlerde konut fiyatlarının gerilemesiyle, altın ve mevduat yatırımcıları tekrar konuta yönelmeye başladı. Peki altın bozarak konut almak doğru mu? Uzman isim örnek vererek hesapladı. İşte konutun altına karşı kazanç ve kaybı....

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan, emlak sektörünün durgun olmasına karşın fiyatlarda düşüş olmadığını dile getirerek, ikinci el konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi.

Konut almak için tam zamanı! Uzmanlar uyarıyor! Ev sahibi olmak isteyenler hazırlanın!

Ülke genelinde satılık konut fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sektör temsilcileri konut almak isteyenleri, harekete geçmeleri konusunda uyarıyor. 

Konut almak isteyenler dikkat! Her ilanda yazana inanmayın! Evler gerçek değerinin üzerinde satılıyor!

Gayrimenkul Uzmanı Ceyda Ufuk sosyal medya hesabından, konut almak isteyenleri emlak ilanlarına karşı uyarıyor. Ufuk, ilanlarda yazan fiyatların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, gerçek fiyatlarının araştırılması konusunda tavsiyede bulundu.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Yatırım için değil oturmak için alın!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut almak isteyenleri sosyal medya hesabından uyardı. Şatıroğlu yatırım için Türkiye'den konut satın alınmamasını tavsiye ederken, sadece oturum amaçlı alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Konut ve arsa almak için şu an tam zamanı! Uzman isim uyarıyor! Konut fiyatları fırlayacak!

Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi şu an konut almak için doğru zamanın olup olmadığını merak ediyor. Girişimci Deniz Tok, 2025 yılında konut fiyatlarında ciddi artışlar olacağını söyleyerek şu an konut ve arsa almak için doğru zaman olduğunu belirtti.

İnşaat sektöründen arsa politikası değişsin talebi! Konut almak için doğru zamanda mıyız?

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, arsa politikasının bir zulüm haline geldiğini dile getirdi ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki şu an konut almak için doğru zamanda mıyız? İşte ayrıntılar...

Uzmanı, ‘Konut almak istiyorum, nereden almalıyım’ diyenler için lokasyon verdi!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan bu kez de 2.5-3 milyon TL parası olanlar ve konut almak isteyenler için lokasyon verdi.

Ev almayı düşünenler için uzmanından çok önemli açıklama: Konut almak isteyenler için çok iyi bir piyasa var!

Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan çok iyi bir lokasyonda olan bir arsanın 10 gün içinde 1 milyon TL fiyat düşürdüğünü belirterek, nakit parası olan ve özellikle konut almak isteyenler için çok iyi bir piyasa olduğunu söyledi.

Ekonomist Remzi Özdemir açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı?

Ekonomist Remzi Özdemir konut ve araba almak isteyenler için doğru dönemin ne zaman olacağını açıkladı.

Konut almak isteyenler için 'alabilen alsın' uyarısı! Fiyatların uçuşa geçeceği tarih belli oldu!

Yeni Şafak yazarı ekonomist Yusuf Dinç, konut piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirerek, konut almak isteyenler için 'alabilen alsın' uyarısında bulundu. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanlar açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı? 

Konut fiyatlarında pandemi ile başlayan fiyatlar artışları 2024 yılı itibariyle gerilemeye başladı. Peki  konut almak için doğru zaman mı? 

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Konut fiyatlarının düşüp düşmediği son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, konut almak için doğru zamanı açıkladı. İşte detaylar... 

istanbulda konut almak Haberi

istanbulda konut almak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mayıs ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,08 artan Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) aynı dönemde reel olarak yüzde 10,17 arttı. 


Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı Mayıs ayında 1.383,02 TL/metrekare iken 2015 yılı Mayıs ayında 1.624,65 TL/metrekare olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 1,69 artarak 180,73'e yükseldi. 


Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,56, reel olarak ise yüzde 8,76 arttı. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara...