04 / 05 / 2024

İstanbulda olası bir depreme karşı alınan önlemler

İstanbulda olası bir depreme karşı alınan önlemler

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

Olası Marmara depremi önlemleri Meclis'te! Hangi önlemler alınıyor? 

Olası bir Marmara depremine karşı alınan önlemler Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Altınla ilgili flaş tahmin! Analistler bu rakamı konuşuyor, dipten bir anda sıçrama yapacak

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanırken, analistlerin konuştuğu olası bir rakam ortaya çıktı. İşte analistler tarafından son günlerde konuşulan o rakam...

Asgari ücrete yine zam geliyor! Resmen belli oldu, asgari ücretliler bir göz atın

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte asgari ücretli vatandaşlar da olası bir zam haberini beklemeye başladı. İddiaya göre zam haberinin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan son yapılan MKYK toplantısında verdi.

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada olası bir depremde Kanal İstanbul'un rezerv alan görevi göreceğini söyledi.

İngiltere konut piyasası olası bir faiz indirimiyle yavaşlayabilir!

İngiliz finans kurumu Nationwide Building Society, ülkede faiz oranlarında bir artırım yaşanmasının konut piyasasını yavaşlatacağını belirtti.

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu fayı ve Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Naci Görür, Marmara bölgesinde olası bir deprem olacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşümü de değerlendirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu olası felakette İstanbul'u kurtaracak!

Kuzey Marmara Otoyolu hakkında konuşan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun olası bir depremde İstanbul'u kurtaracağını dile getirdi. 

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da olası bir depremde orta hasarlı binalar da yıkılacak!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak'ta yaşanan Elazığ depreminde birçok binaya orta hasarlı raporu verildiğini ve olası bir depremde orta hasarlı tespiti yapılan binaların da yıkılacağını belirterek, "Gözlemsel tespit yerine karot ve röntgenle bilimsel tespitler yapılmalıdır" dedi...

İstanbulda olası bir depreme karşı alınan önlemler Haberi

İstanbulda olası bir depreme karşı alınan önlemler


İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.


Marmara bölgesi ve İstanbul'un ciddi bir deprem riski altında olduğunu söyleyen Aksu önergesinde "İstanbul’da yakın zamanda deprem tehlikesi olduğu bilim adamlarınca dile getirilmektedir." dedi. Buna bağlı olarak İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu sordu.


Aksu'nun soruları


1. İstanbul il sınırlarını kapsayan bir afet bölgesi ve jeolojik açıdan uygun olmayan alanları belirleyen mikro bölgeleme çalışması var mıdır?


2. İstanbul’un tamamı için bir risk analizi ve master plan çalışması mevcut mudur? Riskli alanlar belirlenirken yapı stoku kalitesi ve afet bölgesi olup olmaması ne kadar dikkate alınmaktadır?


3. Deprem ya da sel felaketi karşısında uygulanabilecek bir...