08 / 05 / 2024

İstanbulda ulaşımı kolaylaştıracak havaray projeleri

İstanbulda ulaşımı kolaylaştıracak havaray projeleri

İstanbul'da toplu taşımayı kolaylaştırmak amacıyla raylı sistemlere ek olarak yeni havaray hatları yapılacak. Yeraltında milyonlarca kişinin seyahat ettiği İstanbul'da, trafiğe takılmadan havadan yolculuk da mümkün olacak.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

Gaziantep'i Hatay'a bağlı olan İskenderun Limanı'na bağlayacak Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için çalışmalar başlatıldığı açıklandı. Yapılacak olan bu iki proje Gaziantep ve Hatay'da yaşayanların hayatını kolaylaştıracak. 

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te Sürpriz Uygulama: 'Çocuklarım' Hizmeti Platforma Geliyor! Milyonlarca Vatandaşın İşini Kolaylaştıracak!

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi kuruldu!

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi Beykoz'da Necat Mert Özan ve Muhammet Emre Erdoğan ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 60'ı tamamlandı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında ulaşımı kolaylaştıracak metro hattının inşaatı devam ediyor. Metro hattında yüzde 60 ilerleme kaydedildi. 

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü ulaşıma nefes aldıracak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, köprünün bağlantı tünelleri için de çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte Asya ve Avrupa yakası arasında ulaşıma nefes aldıracak projede son durum. 

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı bölümü 19 Aralık'ta açılıyor!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümünde incelemeler yaptı.

İstanbulda ulaşımı kolaylaştıracak havaray projeleri Haberi

İstanbulda ulaşımı kolaylaştıracak havaray projeleri

Hızlı ve konforlu taşımacılığı sağlayan havaray projeleri sayesinde ulaşılamayan bölgelere erişim kolaylaşacak. Toplam uzunluğu 47.8 kilometre olarak belirlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı havaray projelerinin güzergâhları ise belli oldu bile. Belediye, 2014-2019 bütçesinin 5 milyar lirasını yine ulaşıma ayırdı. Son dönemde gündeme gelen havaray projeleri trafiği rahatlatacak yatırımların başında geliyor. Daha önce Üsküdar-Libadiye Caddesi ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projelerinin ilk ihaleleri yapılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin henüz etüt aşamasında olan toplam 8 havaray projesi daha bulunuyor. Bu projelerin toplam uzunluğu 47.8 kilometre. 


İŞTE PROJELER VE UZUNLUKLARI


Beyoğlu-Şişli: 5.8 kilometre 

Zincirlikuyu-Sarıyer: 4.5 kilometre 

4. Levent-Levent: 5.5 kilometre 

Ataşehir-Ümraniye: 10.5 kilometre 

Sefaköy-Havaalanı: 7.2 kilometre 

Maltepe-Başıbüyük: 3.6 kilometre 

Kartal-D100: 3 kilometre 

Sabiha Gökçen Havalimanı- Formula: 7.7...