05 / 05 / 2024

iştira hak sahibi

iştira hak sahibi

Alım hakkı olarak da bilinen iştira hakkı, bir taşınmazın malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkı oluyor. Peki, iştira nedir, nasıl kullanılır?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra şehirdeki evleri yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasar alan hak sahibi tüm depremzedelere konteynerlerinin teslim edildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

TOKİ kura asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ kuraları bilindiği üzere milyonlarca kişinin gündemini oluşturmaktadır. Bu kapsamda TOKİ konut sahibi olacak kişilerin sorduğu sorularda da geniş yer kaplamaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

TOKİ İstanbul kura çekimleri tam gaz! 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sorgulama 2023

TOKİ İstanbul kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulama 2023

TOKİ iş yeri ve arsa kuralarında son dakika! İşte il il kura çekimi tarihleri!

TOKİ “İlk İş Yerim” projelerinde 2. etap kura çekilişleri yarın 5 il ve ilçede 417 iş yeri, için “İlk Evim Arsa” kuraları ise 20-27 Mart 2023 tarihleri arasında, 22 şehirde 32 bin 113 hak sahibi için çekilerek devam edecek.

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2 Ocak tarihinde başlayan Ankara'daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendiğini söyledi.

Hesaplandı ve duyurulu! Hak sahibi dul eş ve yetimin maaş artışı ne kadar olacak?

TÜİK’in enflasyonu aşağı yukarı tahmin edilirken, buna göre emekliler yüzde kaç zam alacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Bunun dışında hak sahibi dul eş ve yetimlerin maaşlarındaki artış ne kadar olacak?

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu HAK-İŞ, asgari ücretle ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt gelirken, rakamın 8 bin 500 TL'den yüksek olmamasıyla ilgili kimi suçladı?

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 50 bin konutun hak sahipleri belirlendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ‘İlk Evim İlk iş Yerim’ projesi kapsamında yer alan sosyal konutlar için kura çekimleri hız kesmeden sürüyor. 7 Kasım tarihinde başlayan kuralarda bugüne kadar 23 ilde 50 bin konutun hak sahibi belirlendi.

iştira hak sahibi Haberi

iştira hak sahibi

İştira nedir?

Alım hakkı olarak da bilinen iştira hakkı, bir taşınmazın malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkı olarak ifade ediliyor.


Satış vaadine benzeyen iştira hakkının bazı farklı noktaları bulunuyor. Satış vaadinin azami süresi beş yılken hak şerh tarihinden itibaren on sene süreyle hüküm ve sonuç doğurabiliyor. İştira sözleşmesinin noterce düzenlenmiş olması gerekiyor.


Alım hakkını bir kişiye tanımak malikin bu taşınmazı üçüncü bir kişiye satmasına engel değildir. Zira verilen bu hak şahsi hak niteliğindedir ve sadece size malike karşı ileri sürebilir. 


Eğer şerhin varlığı söz konusuysa taşınmaz üçüncü bir kişiye satılsa dahi, bu hak üçüncü kişiye karşı da kullanabilir.


İştira hakkının tapu siciline şerhi için, Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifenin 9. pozisyonu uyarınca bu hakların bedelli veya bedelsiz...