01 / 05 / 2024

işverene prim desteği 2020

işverene prim desteği 2020

Torba yasa eski işyerine geri dönmek isteyen işsizler için teşvik imkanı getiriyor. Eski işine dönemeyenler de devletin vereceği destek ödemesinden yararlanacak.

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

25 yıl evli kalana 2.133 TL prim desteği verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projeler kapsamında sayesinde, ev hanımlarına emeklilik imkanı sağlanacak.

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için detaylar netleşiyor. Bakan Işıkhan, primin 3'te 1'inin devlet tarafından ödenmesine yönelik projeye ilişkin detayları açıkladı.

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

EYT'deki kıdem tazminatı çıkmazı! İşverenden yeni talep var

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) Mart ayından bu yana emekli oluyor. EYT'lilerin kıdem tazminatı ödemeleri için ise işverene kredi desteği verildi. Ancak, yükselen faizler, işvereni zor duruma soktu. Küçük esnaf, EYT kredisi için kolaylık istedi. İşte tüm detaylar...

Ev hanımları nasıl ve ne zaman emekli olacak? Bakan yanıtladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündemini değerlendirdi. Bakan Işıkhan "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Hiç sigortası olmayanlar da emekli olabilecek! Yaş şartı ve prim desteği sağlanacak! İşte erken emekliliğin formülü

Emeklilik konuları ve gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak ara zamlar ve üçüncü ikramiye gibi konular önem arz ederken, hiç sigortası olmayan kişilere emeklilik hakkı gündemde olacak. Peki erken emekliliğin formülü ne? İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bakan Derya Yanık duyurdu ev hanımlarına prim desteği geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına emeklilik detaylarına ilişkin bilgi verdi. Peki, ev hanımları nasıl emekli olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni prim desteği! 3 bin 552 lira verilecek! 6 aydan fazla işsiz kalmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim manifestosunda beş yılda 6 milyon istihdam sözü vererek, her bir vatandaş için aylık 3 bin 552 lira prim teşviki verileceğini açıkladı.

Asgari ücretle çalışmaya devam eden EYT'liye güzel haber! Ek destek verilecek

EYT ile emekli olanların bir kısmı ilk maaşını aldı. Ancak bir yandan EYT’den yararlanıp çalışmaya devam edenler de bulunuyor. İşe devam eden çalışanlar için işverene yüzde 5’lik prim desteği verilecek. İşte tüm detaylar...

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

EYT ile emeklilik hayallerine kavuşacak vatandaşlar sevincini yaşarken, Emekli olmak için eksik prim günlerini tamamlamak için çabalayan vatandaşa devletten sevindiren destek haberi geldi. İşte eksik prim ödemeleri hususunda merak edilen tüm ayrıntılar.

işverene prim desteği 2020 Haberi

işverene prim desteği 2020

Koronavirüs salgını nedeni ile zorlu dönemden geçen işletmelere yönelik torba yasada prim desteği geliyor. Torba yasa eski işyerine geri dönecek işsizler için teşvik imkanı getiriyor. Eski işine dönemeyenler ise devletin vereceği destek ödemesinden yararlanacak. Gelen son dakika bilgilerine göre işe geri dönene 1342 TL, işe geri dönemeyenlere ise 1030 TL destek verilecek. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem'in haberine göre; yeni düzenlemenin detayları...

Pandemi nedeniyle zor günlerden geçen işletmelere devlet desteği devam ediyor. Torba yasayla birlikte milyonlarca vatandaşa işe dönme desteği sağlanacak. Yapılandırmayı da barındıran torba yasa aynı zamanda işverenlere ve işçilere de teşvikleri kapsıyor. Peki işverene ve işe geri dönecek veya işe dönemeyecek olanlara ne kadar ödeme yapılacak?

İŞVERENE HER NAKDİ DESTEK SAĞLANACAK

İşverene, Ocak 2019-Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirimi yapılan ay...