06 / 05 / 2024

işyerinin ayıplarından sorumluluk

işyerinin ayıplarından sorumluluk

Taşınmaz mal kiralamalarında kiralanan malın sonradan ayıplı hale gelmesinde kiracının ve kiraya verenin hak ve yükümlülükleri nelerdir? Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir? İşte Borçlar Kanunu esasları..

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Fiyatlar yüzde 160 arttı! Zeytinyağı için Ticaret Bakanlığından flaş hamle!

Zeytinyağı üretiminde iklim şartları ve böceklenme yüzünden ciddi bir düşüş yaşandı. Yurt içinde fiyatları fırlayan zeytinyağı için Ticaret Bakanlığı'ndan hamle geldi. Yurt dışına satışı düşürmeyi hedefleyen Bakanlık, zeytinyağı ihracatında kilogram başına 20 cent vergi uygulama kararı aldı.

Devlet verdi tazyiği! Rakamı duyanın nefesi kesildi! Bu destek her ay verilecek

Asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılan zamların arkasından öğrencilere verilen burslara da zam yapıldı. Binlerce öğrenciye devletten aylık gibi ödeme desteği! Her ay 7 bin 500 TL hesaplara iletilecek. Başvuru koşulları ve ayrıntıları tek tek belli oldu.

Çay ihracatından 2 ayda 1.3 milyon dolar gelir! Çay alımı taban fiyatı kaç TL? Yaş çay alım 19 Mart 2023 fiyat listesi

Çay üreticileri son dakika yaş çay alım fiyatlarını merak ediyor. Çay ihracatından 2 ayda 1.3 milyon dolar gelir! Çay alımı taban fiyatı kaç TL? Yaş çay alım 19 Mart 2023 fiyat listesi

O ilimizde belediye birçok yeni işyerinin ihalesini yapıyor! 50 bin 700 TL’den başlıyor…

Belediye yeni sanayi iş yerinin satış ihalesini yapacağını duyurdu. İşte yatırımcıların merak ettiği detaylar…

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

2023 Şubat ayı mazot gübre desteği! 2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?

Mazot gübre desteğinin ne zaman ödeneceği çiftçiler tarafından merakla sorgulanıyor. İşte 2023 mazot gübre desteğine dair detaylar!

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem afetinin ardından hızla harekete geçen DASK, felaketin yaşandığı günden bu yana yapılan ihbar sayısı ve şimdiye dek ödediği tazminat rakamını açıkladı.

2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Şubat ayı mazot gübre desteği yattı mı?

Mazot gübre desteği çiftçiler tarafından araştırılmaktadır. Çiftçiler şubat ayı itibarıyla mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yatacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Ankara’da yaşayanlar dikkat! Ticari işletmeler belediye tarafından kiraya veriliyor! Sakın kaçırmayın!

Ankara’da yaşayanlar için önemli bir ihale ilanı yayımlandı. Ticari işletmeler belediye tarafından kiraya veriliyor! Fiyatları da belli olan ihalenin detaylarını sizler için derledik.

TOKİ Şubat ayı 7'nci etap kura takvimi belli oldu! TOKİ bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 7'nci etap için kura takvimi belli oldu. 250 bin konut çekilişi mart ayına kadar devam edecek. Peki, TOKİ bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapacak? İşte detaylar...

EYT için hayaller yine suya düştü! Ortalık fena karıştı!

EYT’lilerin gözü kulağı ilk maaşlarını alacakları tarihe kilitlendi. Daha önce ocak ayının işaret edilmesinin ardından yapılan açıklamalardan sonra gözler şubat ayına çevrildi. Ancak EYT için tarih yine değişti.

işyerinin ayıplarından sorumluluk Haberi

işyerinin ayıplarından sorumluluk

Kiralananın ayıplarından sorumluluk kimdedir?

Borçlar Kanunu gereğince, Kiralananın önemli ayıplarla teslimi hâlinde kiracı, borçlunun temerrüdüne veya kiraya verenin kiralananın sonradan ayıplı duruma gelmesinden doğan sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın önemli olmayan ayıplarla tesliminde ise kiracı, kiralananda sonradan ortaya çıkan ayıplardan dolayı kiraya verenin sorumluluğuna ilişkin hükümlere başvurabilir.


Kiralananın sonradan ayıplı hâle gelmesinden sorumluluk

a. Genel olarak

MADDE 305- Kiralanan sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez.

Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklıdır.


b. Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih

MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve...