22 / 07 / 2024

ito yatırım konut kule

ito yatırım konut kule

Özçelik-İmaj-Tan ortaklığı ile kurulan İTO Yatırım, eski milletvekili lojmanları arazisinde kalan son parselde residence ve alışveriş merkezi inşaatına başladı

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

Şu an satma değil alma zamanı: 'Yatırım için konut değil, toprak alın' açıklaması!

Girişimci Mert Ergün, konut yatırımı ile ilgili açıklamada bulundu ve "İkamet etmeyeceksem yatırım için şu rasyolarla kesinlikle konut almam" dedi. İşte o paylaşım...

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bu yılın ilk 6 ayında döviz ve konut yatırımcısı için işler pek de iyi gitmezken yüzde 53'lük kazanç sağlayan yatırımlar da dikkat çekti. Peki 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Emlak Konut’un yeni kampanyası mı, arsa yatırımı mı?

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte arsa ve arazi yatırımına ilgi arttı. Emlak Konut GYO dün başlattığı kampanya ile avantajlı satışlara başladı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, vatandaşa yatırımını hangisine yapacağını sordu.

ito yatırım konut kule Haberi

ito yatırım konut kule


Ankara’nın en yüksek rakımlı bölgelerinden birinde yapılacak 48 katlı kulenin penthouse dairelerinde oturanlar, Başkenti en üst noktadan izleme şansına sahip olacak. Yeşil bina kriterlerine uygun yapılacak residence ve alışveriş merkezinde oturacaklar, 360 derecelik sanal tur atar gibi bir yanda Eymir ve çevresindeki orman manzarasını, bir yanda Elmadağ'ı, diğer yanda ise Atakule’yi bile tepeden seyredecek.


Konut kulesi ve alışveriş merkezinin mimari tasarımını, aralarında Kanyon ve Sapphire’in de bulunduğu  birçok ödüllü projenin sahibi Tabanlıoğlu Mimarlık yaptı. Ankara’nın en önemli prestij projelerine imza atan Özçelik-İmaj-Tan ortaklığı ile kurulan İTO Yatırım, Başkentlilerin hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir projenin daha inşaatına başladı.


 İTO yatırım, eski milletvekili lojmanları arazisinde kalan son parselde 184 metre yüksekliğinde 48 katlı konut kulesi ile yaklaşık 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip 5...