30 / 04 / 2024

İTÜ arazisi

İTÜ arazisi

1990 yılında İTÜ'nün 1 milyon 500 bin metrekarelik arazisi gecekondu işgali altında kalmış. Küçükarmutlu'yu da içine alarak, Baltalimanı'na kadar uzanan üniversiteye ait arazide gecekondu mahallesi oluşmuş.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Ertuğrul Doğan'dan Kartal arazisi açıklaması: Trabzonspor'a kazandırılıp Emlak Konut GYO veya TOKİ ile anlaşma yapılacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, olağan mali genel kurulunda önemli açıklamalarda bulundu ve Kartal arazisi ile ilgili son durumu paylaştı. 

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Amme arazisi nedir?

Amme arazisi kısacası bir tür arazidir. Arazinin kullanım alanı ve amacı belirlidir. Amme mülkiyeti olarak da adlandırılan amme arazisi gayrimenkul alanda kullanılır. Peki amme arazisi nedir, kim tarafından belirlenir ve hangi alanları kapsar? İşte amme arazisiyle ilgili kapsamlı bilgiler...

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Eczacıbaşı Grubu’nun sahibi olduğu Kartal’daki 318 dönümlük arazisi ile ilgili satış haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. İddiaya göre denize sıfır arazi Katarlılara 1 milyar dolara satılıyor.

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Tarımda büyük alarm. TÜİK açıkladı krize geri sayım başladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayı Tarımda Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre Tarım ÜFE geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 118,5 artış gösterdi. Tarımda girdi maliyetlerinin artması çiftçileri zor duruma sokarken milyonlarca hektar tarım arazisi ise boş kaldı.

İTÜ arazisi Haberi

İTÜ arazisi



İTÜ arazisine kondular


Ferit FARSAKOĞLU


1 milyon 500 bin m2 arazisi gecekondu işgali altında kalan İTÜ Rektörü Prof. İhsan Kayan, ''Kendimi enayi yerine konmuş hissediyorum, devleti arıyorum'' dedi. Prof. Kayan, İstanbul Valiliği'ni ve Sarıyer Belediyesi'ni suçladı. Gecekonduların en fazla rağbet ettiği Sarıyer'in Belediye Başkanı İhsan Yalçın da konunun devlet politikasıyla çözümlenebileceğini belirtti ve ''Ben Don Kişot değilim'' diyerek kendini savundu.


''YETKİLİLER KORUYOR''


   Baltalimanı sırtlarındaki Küçükarmutlu'da yeni bir gecekondu mahallesi oluştu. İstanbul Boğazı'na kuşbakışı hakim olan Küçükarmutlu Tepesi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'ne ait. Son 1 senede oluşan gecekondu mahallesinde geçen yaz yapılan operasyonda 1183 tane gecekondu yıkılmıştı. Ancak yıkımın üzerinden bir ay...