29 / 04 / 2024

İZBAN hattı nereye kadar uzanıyor

İZBAN hattı nereye kadar uzanıyor

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

İzmir'in çeperlerini İZBAN parlatıyor!

İzmir, son yıllarda aldığı yoğun göçle gayrimenkulde ciddi bir hareketlenmeye sahne oluyor. Metro ve tramvay gibi raylı sistemlerin geçtiği bölgelerde gayrimenkuller değer kazanıyor. En yüksek değerlenme ise İZBAN hattındaki duraklarda görülüyor.

İZBAN hattı otogara kadar uzatılacak!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında İzmir'deki İZBAN hattı projesiyle ilgili bilgi verdi. Yılmaz, projenin otogara kadar uzatılacağıını belirtti.

İZBAN hattının imar planı tamamlandı!

İzmir Aliağa'dan Bergama'ya uzatılacak olan İZBAN hattıyla ilgili düzenlemesi Şakran, Zeytindağ, Yenikent ve Bozköy'den devam ederek Bergama'ya ulaşan güzergâhla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı.

İzban hattı alt geçidi bitmedi!

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Anadolu Caddesi’ne bağlayacak 100 metrelik yol bir türlü yapılamadı. Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN hattının altına acilen geçit yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Alt geçit olmadığı 4-5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

İZBAN Selçuk aksında son aşamaya gelindi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarında son aşamaya geldi.

İZBAN 8 Eylül 2017'de açılacak!

Torbalı-Selçuk İZBAN Hattı Bakan talimatıyla hızlandırıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdeyi Selçuk’ta verdi: Torbalı-Selçuk aksı 2017'de hazır olacak.

İZBAN Selçuk aksında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkaracak Selçuk aksının inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İstasyonun büyük ölçüde tamamlandığı bildirildi.

İZBAN Selçuk aksında sona gelindi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 milyon liralık yatırımla İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarında büyük aşama kaydetti.

Gürçeşmeliler İZBAN istasyonu istiyor!

Konak Gürçeşme semti sakinleri, İZBAN hattından yararlanmak için istasyon istedi. Ellerindeki pankart ve dövizlerle toplanan çevre sakinleri, “Yetkililer bizi görmüyor. Önümüzden İZBAN gibi bir nimet geçiyor ama biz sadece bakıyoruz” dedi

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.

İZBAN hattı nereye kadar uzanıyor Haberi

İZBAN hattı nereye kadar uzanıyor

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması projesinde son çalışmalar yapılıyor. İlçede büyük tepkilere neden olan araç ve yaya üst geçidi projesi ise Torbalı Belediye Başkanının girişimiyle yer altına alındı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projenin ilk etapta motorlu taşıtlar ve yayalar için üstgeçit olarak uygulanmak istendiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşerek sorunu olası sonuçlarıyla kendisine aktardıklarını belirterek şunları söyledi.

“Sayın Kocaoğlu davetimiz üzerine Torbalı’ya geldi. Daha önce yapılan motorlu taşıt ve yaya üst geçidinin ilçede yarattığı sorunu gördü ve projede değişiklik kararı alındı. Böylelikle çok büyük bir yanlıştan dönüldü. Şehircilik, kentleşme, ulaşım ciddi öngörü ve vizyon gerektiriyor. Uyarımızı dikkate alan Büyükşehir...