08 / 05 / 2024

İZFAŞ binası dava

İZFAŞ binası dava

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

Saadet Partisi'nin genel merkez binası tahliye edilecek!

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz'ün açtığı dava sonucunda Saadet Partisi'nin genel merkez binası 1 ay içinde tahliye edilecek.

Kültürpark'a sit alanı davası!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Kültürpark içerisindeki eski İZFAŞ binasının Ses Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin yasalara aykırı olduğu ifade edilerek sit alanı davası açıldı. 

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

Süreyya Beşe'nin çocuklarından Garaj İstanbul için dava!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe’nin ölümünün ardından başlayan miras kavgası, yine mahkemelik oldu. Beşe’nin 16 yıl önce otel karşılığı mirastan feragat eden çocukları, Garaj İstanbul binası için üvey annelerine dava açtı.

Ferzan Özpetek, Beyoğlu’ndaki binasını işgal edenlere dava açtı!

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, 6 yıl önce satın aldığı Beyoğlu’ndaki 4 katlı tarihi binanın kilitlerini kırarak izinsiz tadilat yapan, elektrik ve su tesisatı döşeyen kişilerden şikâyetçi oldu. 3 kişiye 11 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Sit alanlarına kamu binası yapılabilir mi?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, tarihi sit alanlarında, kamu binası yapılabileceğine ilişkin ilke kararının yürütmesini hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle durdurdu.

Yeni Başbakanlık binasına açılan 3 ayrı dava karara bağlanacak!

Danıştay, inşaatı tamamlanmak üzere olan Ankara Söğütözü'ndeki yeni Başbakanlık binası inşaatına ilişkin 3 kritik davayı karara bağlayacak. Yürütmeyi durdurma istemi de yer alan davaların 3 ayrı dairede bulunduğu belirtildi...

İngiltere'nin Antalya Konsolosluğu binası açıldı!

İngiltere'nin Antalya Konsolosluğu yeni binası, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway'ın katıldığı törenle hizmete girdi

Erdemir'e Jim Walters'da dava açtı

Enerjia Metal'in geçen hafta açtığı 68.4 milyon dolarlık davanın ardından Erdemir'e bu kez de ABD'li Jim Walters 89.3 milyon dolarlık dava açtı

Eski Büyük Kulüp binası ve Yeşilçam Sokağı'na ne olacak?

Beyoğlu müdavimleri arasında son günlerde eski Büyük Kulüp binası ve Yeşilçam Sokağı'nın ne olacağına ilişkin farklı söylentiler dolaşıyor

Talatpaşa ilköğretim okul binası yaptırılacak

Şişli Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Talatpaşa ilköğretim okul binasını yaptıracak

4E Proje Mimarlık, Rize'deki SGK İl Müdürlüğü binasının projesini çizecek

Rize merkez Mermerdelen SGK İl Müdürlüğü binası proje çizim işi ihalesi sonuçlandı

İZFAŞ binası dava Haberi

İZFAŞ binası dava

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, eski İZFAŞ binasını SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptal edilmesi için dava açtı.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, alınan karara tepki gösterdi. Yargıya gitme kararı alan kurul tarafından yazılı açıklama yayınlandı. 

Açıklamada, Kültürpark'ın 2'inci derece doğal sit ve tarihi sit alanı olduğu hatırlatılırken, değerlerinin korunarak var olan değerlerinin arttırılmasının, en temel amaç olması gerektiği kaydedildi. 

Binanın ticari bir işletmeye tahsis edilmesinin kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu karar ile Kültürpark başka sermaye gruplarının parça parça taleplerine de açık hale...