05 / 05 / 2024

İzmir Almanya Başkonsolosluk binası satış ihalesi

İzmir Almanya Başkonsolosluk binası satış ihalesi

İhaleyle satılacak Kordon'daki tarihi yapı için asgari teklif bedeli 3,2 milyon avro olacak Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için satış kararı alındı.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

'Deprem olmaz' denilen yerlerde sallanmaya başladı! Uzman isim İzmir'i işaret etti: Henüz deprem olmadı!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, diri fay sayısının arttığına dikkat çekerek, "'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti, deprem olmaya başladı" açıklamasında bulundu ve İzmir'i işaret etti. 

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

İzmir’de ikamet eden vatandaşlar, TOKİ’nin İzmir’de yapacağı konut projesinin detaylarını merak ediyor. Peki, 2023 TOKİ İzmir konut başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? TOKİ İzmir konut başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

TOKİ İzmir Sosyal Konut Projesi başvuru şartları neler? İzmir TOKİ ucuz konut projesi 2022 nerelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını paylaştı. Peki İzmir'e toplam kaç konut yapılacak? İzmir TOKİ başvuruları en zaman başlayacak? İzmir'e toplam kaç konut geliyor? İzmir TOKİ evleri nerede yapılacak? İşte detaylar...

Önce kamu bankalarındaki doğal gazı kestiler şimdi de başka adım atacaklarını duyurdular

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın enerji fiyatlarının tavan yapmasının önüne geçmek amacı ile adımlar atacağını dile getirerek, enerji güvenliği ve fiyatlarında  Avrupa Birliği'nin (AB) hızlı hareket etmesini beklediğini duyuruldu.

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

TOKİ İzmir 2022 başvuruları ne zaman sona erecek? Kira öder gibi 2+1 ve 3+1 ev fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Kemalpaşa projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar 11 Nisan tarihinde satışa çıkacak. Peki TOKİ İzmir 2022 başvuruları ne zaman sona erecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli'den metro açıklaması: CHP'de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilen o açıklamalar...

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!

İzmir'e bağlı Narlıdere'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk etap başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının iki sene sürmesi bekleniyor. 

İzmir Beştepeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, Beştepeler'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için imar planlarını askıya çıkardı. 

İzmir Almanya Başkonsolosluk binası satış ihalesi Haberi

İzmir Almanya Başkonsolosluk binası satış ihalesi

İhaleyle satılacak Kordon'daki tarihi yapı için asgari teklif bedeli 3,2 milyon avro olacak

Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için satış kararı alındı.


Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Birinci Kordon'daki bina ihale yoluyla satılacak.


Konsolosluk binasının 2007 yılında Balçova'ya taşınmasının ardından kullanılmayan bina için asgari teklif bedelinin 3,2 milyon avro olduğu kaydedildi. İhale kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilecek. Binayı satın almak isteyenler için son teklif tarihi 31 Ocak 2016 olacak.


Satın almak amacıyla binayı görmek isteyenlerin randevu için konsolosluğa elektronik posta yoluyla ulaşması gerekiyor.


Tarihi taş yapı, 14 Temmuz 1925'ten 2007 yılına kadar başkonsolosluk binası olarak hizmet vermişti. Başkonsolosluk 21 Mayıs 2007'de Balçova ilçesine taşınmıştı.


Sabah


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İzmir’in en değerli yerlerinden biri olan Birinci Kordon’daki tarihi Alman Başkonsolosluğu binası, Alman Hükümeti...