06 / 05 / 2024

İzmir Emlakçılar Odası

İzmir Emlakçılar Odası

İZMİR Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de sinyalini verdiği emlakçılarla ilgili düzenlemenin yapılmasını beklediklerini söyledi.

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da hız kazandı İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu,sayfiye yerlerinde fiyat artışlarının yaşanabileceğini belirterek, Bu evleri Trivago, ETS TUR gibi turizm firmalarının pazarlamaya başladığını dile getirdi.

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Ev kiraları uçuyor! İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı herkesin söylemekten çekindiği gerçeği açıkladı

İstanbul'da ev kiralarının uçuşa geçmesi, vatandaşın cebini de bir hayli zorluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, en sonunda gelin, kaynana ve eltinin bir arada yaşamak zorunda kalacağını dile getirdi.

Yabancıların İzmir'deki gayrimenkul yatırımları katlandı!

İzmir'de konut satışları 1 yılda yüzde 69.1 arttı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut satışlarında yaşanan artışı değerlendirdi.

İzmirli emlakçılar yetki belgelerine kavuştu!

İzmirli emlakçılar İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sınavlar ile yetki belgelerine kavuştu. 

Alaçatı'daki inşaatlar için Şehir Plancıları Odası'ndan çağrı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Alaçatı'daki inşaatların kanuna aykırı olduğunu dile getirerek inşaatların durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

İzmir Emlakçılar Odası Haberi

İzmir Emlakçılar Odası

İZMİR Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de sinyalini verdiği emlakçılarla ilgili düzenlemenin yapılmasını beklediklerini söyledi. Konuyla ilgili yaptıkları çalışmayı bakanlığa gönderdiklerini dile getiren Başkan Güleroğlu, "Bizim gönderdiğimiz raporda, emlakçıların alanlarıyla ilgili 4 yıllık bir üniversiteyi bitirmesi, farklı üniversite mezunu olup bu mesleğe girmek isteyenlerin 1 yıl, bir emlakçının yanında sigortalı olarak staj yapması ve stajdan sonra da sınava girip başarılı olması durumunda emlakçılık yapabilmesini sağlayacak belgenin verilmesi gerektiğini belirttik" dedi.


İzmir'de Emlakçılar Odası'na kayıtlı 2 bin 500 kişi ile Ticaret Odası'na kayıtlı 720 emlak firması bulunduğunu hatırlatan İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bunun yanısıra kayıt dışı olarak emlakçılık yapan ve kendilerinin tespit ettikleri yaklaşık 700 kişiyle ilgili yasal işlem başlatılması...