21 / 05 / 2024

izmir fayı erken uyarı sistemi

izmir fayı erken uyarı sistemi

Kocaeli'de erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç, İzmir'de faya yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarına dikkat çekti. 

DAUM'dan İzmir depremi için 2 senaryo! Korkutan açıklama! Tehlikeli 25 fay hattı var, 6'nın üzerinde deprem olacak

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu açıkladı.

İzmir'in 2.5 yıllık deprem çalışması tamam: Yeni fay hattı tespit edildi!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, 30 Ekim 2020 tarihindeki Sisam Depremi'nden en çok etkilenen Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 senedir sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve yeni fay hattına dikkat çekti. İşte o açıklama...

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

İzmir'deki 17 diri faydan biri olan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor! 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip!

İzmir'deki 17 diri fay arasında yer alan Gümüldür fayı ilk defa inceleniyor. Söz konusu fay hattı, 6,8'lik deprem üretme potansiyeline sahip...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'e son dakika uyarısı: O fay hattı zorlamaya başladı! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de son dönemde yaşanan depremlerin 2 bin senedir kırılmadığı belirlenen Tuzla Fayı ile ilişkili olduğuna dikkat çekerek, bu fayın yakın gelecekte kırılma olasılığının olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

Mahal Bomonti İzmir ofislerde erken teslim fırsatı!

Farklı seçeneklerde balkonlu ve teraslı aynı zamanda teknolojik donanımlı Mahall Bomonti ofislerinde erken teslim ve yüzde 18 KDV firmadan fırsatı sunuluyor. 

İzmir'deki afet konutlarının fay hattı üzerinde olup olmadığı TBMM'de!

İzmir depremi sonrasında depremzedeler için yapılacak konutların bulunduğu bölgeden bir fay hattının geçip geçmediğine dair yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayraklı'da yeni konutlar fay üstüne yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yeni konutlar inşa edeceği Bayraklı rezerv alanından fay hattı geçtiği belirlendi. 

izmir fayı erken uyarı sistemi Haberi

izmir fayı erken uyarı sistemi

Erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan, yer ve yapı mühendisliği firmasının temsilcilisi olan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç ve ekibi, İzmir'de fay noktalarına yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planlıyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; olası depremde kuracakları erken uyarı sistemi sayesinde bölgenin doğalgazını kesip, hızlı tren ve metro hatları ile çeşitli kurumlara sistem üzerinden mesaj gönderecek.  

'DEPREMİN YER VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ HESAPLAYIP İLGİLİ YERE İLETİYORUZ'

İzmir'de faya yakın noktalara erken uyarı sistemi kurmayı amaçladıklarını dile getiren Süleyman Tunç, "Erken uyarı sistemi bir deprem olduktan sonra, deprem dalgaları ve yıkıcı dalgalar şehir merkezine varmadan evvel biz sistemler tarafından bu dalgaları özellikle ilk dalgaları dedekte ediyoruz. Bu dalgalardan depremin büyüklüğünü ve yerini hesaplayarak ilgili yerlere iletiyoruz. Doğalgaz şirketleri, tren yollarını...