02 / 05 / 2024

İzmir kadın inşaatçılar birliği

İzmir kadın inşaatçılar birliği

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan kadın üyeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırmak amacı ile ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracaklarını dile getirdi. 

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan 18.4 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaatı için geri sayım başladı.

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Çanakkale Cennet Otoparkı’nın inşaatı durdu!

Çanakkale’de otopark sorunu her geçen gün artıyor. Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı’nın inşaatının durması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bartın Üniversitesi rektörlük binasının inşaatı hızlandı!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü'nün inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnşaatın devam ettiğini söyleyen Tunç, projenin 15 milyon 720 bin liraya ihale edildiğini hatırlattı.

İnşaatçıların üzerinden prim yapılmamalı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, dolardaki artışın demir fiyatlarına etkisini değerlendirdi. Durbakayım, ‘Döviz gerekçe gösterilip inşaatçılar üzerinden prim yapılmasını istemiyoruz’ diye konuştu.

İzmir kadın inşaatçılar birliği Haberi

İzmir kadın inşaatçılar birliği

İzmir’de faaliyet gösteren kadın inşaatçılar, İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Üye profillerini incelediğimizde, son yıllarda kadın inşaatçılarımızda büyük artış olduğunu gözlemledik. Kadın elinin değdiği her şey daha da güzelleşir, biz bunu biliyoruz. Sektörümüzün sorunları malum. O nedenle işbirliği yaparak, bu sorunlara birlikte çözüm aramak istiyoruz. Kadınların iş hayatında daha etkin olmaları gerektiği bilincinden hareketle, inşaatçı kadınlarımızın katılımıyla, sektöre daha çok iş kadınının katılmasını sağlamak, dayanışmayı arttırmak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Odamız bünyesinde bir ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracağız” dedi.

İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi
İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu dile getiren Demirtaş, “İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip. Kendisine bağlı 200’den fazla...