29 / 04 / 2024

İzmirli depremzedeler konut

İzmirli depremzedeler konut

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı açıklamada İzmirli depremzedeler için başlatılan  "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasında 120 konut için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

İzmirli depremzedelerin hasarlı bina tepkisi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gençer, bugünkü köşesinde İzmirli depremzedelerin binalarındaki son durumu ve depremzedelerin şikayetlerini kaleme aldı. İşte Osman Gençer'in 'Deprem mağdurları çok sıkıntıda' başlıklı yazısı...

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Depremzedeler için inşa edilen 41 bin konut ve 4 bin 807 köy evi yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden etkilenen şehirlerde inşası süren 200 bin konuttan, tamamlanma aşamasına gelen 41 bin konut ve 4 bin 807 köy evinin sene sonuna kadar sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını dile getirdi.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Adana'da depremzedeler için konut inşaatları devam ediyor!

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından depremzedeler için başlatılan konutların inşası devam ediyor.

Adanalı depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut geliyor!

Adana Valisi Süleyman Elban, 6 Şubat depreminden etkilenen kentin depremzedeler için 2 bin 200 konut yapmayı planladığını söyledi. 

İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 4 bin 602 konut tamamlandı!

İzmir'de depremzedeler için 4 bin 602 konut yapımı tamamlandı ve sahiplerine teslim edildi. 459 konutta da sona gelindi. Mayıs ayına kadar tüm konutlar hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Depremzedelere 18 yıl vade ve 0 faizle yeni konut imkanı!

Acil olarak konutları yıkılacak depremzedeler de uygun koşullarda konut alabilecek. Konutlar teslim edildikten sonra 2 sene herhangi bir ödeme yapılmayacak, sonraki 18 yılda da sıfır faiz uygulanacak

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Depremzedeye çok önemli haber! THY bin konut yapıyor!

Deprem felaketinin ardından şirketlerin de depremzedelere yaptığı yardımlar çığ gibi büyüyor. İşte bunlardan biri de, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Türk Hava Yolları’ndan geldi. Depremzedeler için büyük müjdeyi duyuran şirket, bin adet konut sözü verdi.

TOKİ'den İzmirli depremzedeler için 2 yılda 2 bin 245 yeni konut!

İzmir'de meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 5 bin 61 konuttan 2 bin 245'i tamamlandı.

İzmir'de Halk Konut için 7 kooperatifle imzalar atıldı! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedeler için Türkiye’de ilk defa İzmir'de hayata geçirdiği Halk Konut projesi çerçevesinde 7 kooperatif ile protokole imza atıldı. İşte Halk Konut ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İzmirli depremzedeler konut Haberi

İzmirli depremzedeler konut

İzmir Ticaret Odası (İZTO) şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalar yapan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlikle ortaya çıkan yaptırımların, son dönemde tedarik sorunları yaşayan dünya enerji piyasasını olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde bir kampanya başlattıklarını kaydedek şunları dile getirdi: "Geçen sene TOKİ ile Oda, Borsa ve Birliğimiz ile birlikte ortak protokol yaptık. Depremde vefat eden 117 vatandaş için Bayraklı Rezerv Alanda konut yapacağız. 120 adet deprem konutunun yapım ihalesine 21 Şubat tarihi itibarıyla çıktık....