09 / 05 / 2024

kadastro hatalarının düzeltilmesi

kadastro hatalarının düzeltilmesi

Kadastro hataları nasıl düzeltilir? Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki hatalar kadastro müdürlüklerince resen düzeltiliyor. İşte kadastro hatalarının düzeltilmesi yönetmeliği esasları

Kadastro düzeltme tebliği!

Kadastro krokisi kadastro müdürünce onaylanır ve kadastro müdürlüğünce bir yazıya eklenerek düzeltmeden etkilenen parsellerin kayıt maliklerine bu düzeltme tebliğ edilir. İşte kadastro düzeltme tebliği....

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Elon Musk'un canını sıkan gelişme! Araçları geri çağırılıyor

Tesla, Çin'de satılan 67 bin 698 aracını geri çağırdı. Araçlardaki hataların düzeltilmesi için yazılımlarının düzeltileceği ifade edildi.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Taşınmazlarda Ölçü Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte değişiklik!

Kadastro Sırasında Veya Sonrasında Yapılan İşlemlerle Geometrik Durumları Kesinleşmiş Olan Taşınmazlarda Ölçü, Sınırlandırma, Tersimat Ve Hesaplamalardan Doğan Hataların Düzeltilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı....

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm hatalarını anlattı!

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi.

Kocaeli'de D-100’e bakan binaların dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli'nin yaşanabilir, estetik ve kent kimliği kazanmış örnek şehir olması için projeler hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin meydanları ve ana güzergahlarına bakan binaların dış cephelerinin iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Kocaeli'de 27 binanın dış cepheleri iyileştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından D - 100 Karayolu ’nun İzmit geçişine bakan 27 binanın dış cepheleri boyanarak iyileştirme yapıldı.

Tuzla Marina kapılarını dünyaya açtı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina, alışveriş üniteleri, tema parkı ve 750 tekne kapasitesine sahip dünyada örneği olmayan marinasıyla kapılarını dünyaya açtı.

Mahall Ankara Meydan'ın dükkanları açık artırmayla satılıyor!

Mahall Ankara’nın merkezinde yer alan Mahall Meydan’da bulunan 57 mağaza, Türkerler İnşaat’ın düzenleyeceği açık artırma ile sahiplerini bulacak.

kadastro hatalarının düzeltilmesi Haberi

kadastro hatalarının düzeltilmesi

Kadastro hataları nasıl düzeltilir?

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki ölçü, sınırlandırma, tersimat veya hesaplama hataları, ilgilisinin başvurusu üzerine veya kadastro müdürlüklerince resen düzeltiliyor.


İlgili yönetmelik kapsamında düzeltilmesi gereken bir hata bulunup bulunmadığı ve hatanın nedeni, kadastro müdürlüğünce kontrol mühendisi, kontrol memuru veya kadastro üyesi ile kadastro teknisyeninden oluşturulan en az üç kişilik bir ekip tarafından büroda ve gerektiğinde arazide yapılacak inceleme sonunda belirleniyor. 


Oluşturulan ekipçe, inceleme sonuçlarının ayrıntılı olarak açıklandığı bir rapor ile mevcut durum ve düzeltme durumunu gösteren kroki düzenlenerek imzalanıyor.             


Kadastro hatalarının düzeltilmesi yönetmeliği..

Düzeltmenin tebliği

MADDE 10 – (1) Yapılacak düzeltmeye ilişkin düzenlenen rapor ve kroki kadastro müdürünce onaylanır ve kadastro müdürlüğünce bir yazıya eklenerek düzeltmeden etkilenen parsellerin kayıt malikleri...