30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılacak olan, Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi için başlatılan ÇED süreci tamamlandı.

TOKİ Kahramanmaraş Elbistan başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kahramanmaraş Elbistan projesinde yer alan 215 adet konut yarın itibariyler satışa çıkıyor.

Kahramanmaraş Elbistan'da iki imar planı onaylandı!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında onaylandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Elbistan imar planı açıklaması!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’den Elbistan kamuoyunun merakla beklediği imar planıyla ilgili yaşanan sürece ilişkin imar planı açıklaması yapıldı...

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi’nde zemin krizi!

KLV İnşaat tarafından inşa edilen Kahramanmaraş Elbistan 300 Yataklı Devlet Hastanesi’nin Proje Sorumlusu Timuçin Evci, hastane zeminindeki kısmi bozulmalarla ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Kahramanmaraş'ta atıksu arıtma inşaatı yükseliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin, projelendirdiği atık su arıtma tesisinin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın atık su artıma tesisi inşaatı sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı halen devam eden Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 30'unun tamamlandığını belirtti.

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, inşaat çalışmaları tamamlanma noktasına gelen 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi ile Elbistan hükümet Konağı inşaatlarını gezerek, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Kahramanmaraş Elbistan Evleri'nin kaydı çıkarılıyor!

Kahramanmaraş Elbistan merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan geleneksel Elbistan evlerinin tespiti ve restorasyonuna yönelik olarak proje kapsamında kaydı çıkarılırken, elde edilen bilgiler ise bir rapor halinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulacak.

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi'nin ÇED süreci tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılacak olan, Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi için başlatılan ÇED süreci tamamlandı.

Kahramanmaraş Elbistan'a 88 bin ton asfalt!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan ilçesinde asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi'nin inşaatı 2017'de başlayacak!

KASKİ, Elbistan Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı amacıyla düğmeye bastı. 2017 yılında inşaatına başlanacağı ve 2020 tarihinde ise hizmete açılacağı belirtilen tesisin 2047 yılına kadar hizmet vereceği açıklandı.

Afşin'e katı atık tesisi kuruluyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne kurulacak katı atık tesisiyle ilgili saha gezisi yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata tarafından da katılımcılara atık yönetimi konusunda bilgi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir'in ek hizmet binası açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Elbistan’da kurduğu ek hizmet binası hizmetlerine başladı. Elbistan’daki ek hizmet binasını ziyaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, binayı gezerek bilgiler aldı.

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi Haberi

Kahramanmaraş Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından yapılacak olan, Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlandı. Atık Su Arıtma Tesisi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, 2 Ağustos 2016 günü toplanan, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunurken, nihai olarak kabul edildi.


Elbistan’ın evsel ve endüstriyel atıklarının arıtılarak Ceyhan Nehri’ne deşarjı veya tarımsal sulamada kullanılması amacıyla projesi hazırlanan Elbistan Atık Su Arıtma Tesisinin proje bedeli ise 50 milyon TL olarak belirlendi. Karaelbistan Mahallesi’nde, ilçenin tüm atık sularının Ceyhan Nehri’ne deşarj edildiği alanda yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Hibe Destek Programı kapsamında, ilk önce Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel...