05 / 05 / 2024

kahramanmaraşın kardeş şehri

kahramanmaraşın kardeş şehri

Kahramanmaraş, Rusya Federasyonu’nu oluşturan ülkelerden biri olan Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’ nin başkenti olan Nalçik’le kardeş şehir oluyor. Konuyla ilgili hazırlanan protokol Belediye Meclisi tarafından karara bağlandı...

Kahramanmaraş'ın mimarisi sil baştan değişiyor! Konutlar artık 5 kattan fazla yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından konutların artık yatay mimari esas alınarak yapılacağını ve 5 kattan fazla olmayacağını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın o ilçesinde 1.307 metrekarelik arsa satılıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta bulunan 1.307 metrekarelik arsa Belediye tarafından satılıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ın kalbi 'Azerbeycan Bulvarı' baştan sona hızla yenileniyor! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerinde başlattığı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Kahramanmaraş'ın kalbi, Azerbeycan Bulvarı'nda yapılıyor.

Kahramanmaraş Elbistan'daki afet konutları teslim için gün sayıyor!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlar, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlar teslim için gün sayıyor.

Kahramanmaraş'taki afet konutlarının kıştan önce tamamlanması hedefleniyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen ve 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerinden ardından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde toplamda 3 bin 477 konutun yapımı devam ediyor. Söz konusu konutların kış aylarından önce tamamlanması planlanıyor...

Kahramanmaraş'taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hayata geçirilen Sarayaltı ve Demirciler çarşılarındaki iş yerlerinin tahsisi için gerçekleştirilen törene katıldı.

Kahramanmaraş Göksun'da 6 bini aşkın bina inşa edilecek! 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Göksun'da, 6 binden fazla binanın inşa edilmesi öngörülüyor.

Akgün Kardeşler Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgün Kardeşler Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tansu Erdoğan tarafından kuruldu.

TOKİ Kahramanmaraş projesi için düğmeye bastı! Kahramanmaraş'ın o ilçesine son dakika ucuz konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kahramanmaraş projesinin ihalesi 21 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

AKP'li Bakan'ın kardeşi THY'ye atandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşi Seyyid Mahmut Nebati, THY'ye İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanı olarak atandı.

Analistler resmen böyle uyardı: Altın alacaksanız şimdi alın kardeşim, şimdi alın

Altın fiyatlarıyla ilgili doğruları bilen adres yine Emlak Kulisi oldu. Emlak Kulisi'nin yayınladığı gibi 975 TL seviyelerine giden gram altın yeniden 955 seviyelerine indi. Analistler, altının daha fazla düşmesine ihtimal vermiyor. Bu nedenle bu seviyeden altın almanın mantıklı olduğu düşünülüyor.

Analistler resmen böyle uyardı: Sakın altın almayın kardeşim, almayın

Altın fiyatlarının düşmesinin ardından yatırımcılar da altın alıp almayacakları konusunda kararsız kaldı. Ancak analistler ısrarla şu anda alım fırsatının tam olarak yerine oturmadığını söylüyor.

TOKİ'den Kahramanmaraş'a 400'e yakın ucuz konut geliyor! Kahramanmaraş'ın o ilçeleri için son dakika müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş'ta inşa edeceği yeni projeler için düğmeye bastı. Peki tarihlerin tek tek açıklandığı TOKİ Kahramanmaraş projeleri hangi ilçelerde inşa edilecek? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

kahramanmaraşın kardeş şehri Haberi

kahramanmaraşın kardeş şehri


Kahramanmaraş Belediye Meclisi Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’le kardeş şehir olunması için hazırlanan protokolü karara bağladı.


Kahramanmaraş, Rusya Federasyonu’nu oluşturan ülkelerden biri olan Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti olan Nalçik’le kardeş şehir oluyor. Konuyla ilgili hazırlanan protokol, Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında görüşülerek karara bağlanırken, ilerleyen günlerde karşılıklı olarak atılacak imzalarla Kahramanmaraş ve Nalçik kardeş şehir olacak.


Rusya Federasyonu içerisinde en fazla Çerkes nüfusun bulunduğu yer olan ve Devlet Başkanlığı’na Arsen Kanakov’un yaptığı Kabartay Balkar Cumhuriyeti’nde yaklaşık 800 bin insan yaşıyor. 12 bin 500 kilometre kare yüzölçümü olan cumhuriyetin başkenti olan Nalçik’in nüfusu ise 300 bin. Kahramanmaraş ve Nalçik’i birbirlerine yaklaştıran temel unsur ise Maraş’ın Türkiye’deki Çerkeslerin en fazla yaşadığı 3 ilden biri olması.


Kardeş şehir protokolüne ilişkin Kahramanmaraş Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kafkas kökenli...