28 / 04 / 2024

Kahramanmaraşta suriyeliler taşınıyor

Kahramanmaraşta suriyeliler taşınıyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, inşası büyük oranda tamamlanan 25 bin kişilik konteyner kente taşınmaya başladı.

Nevşehir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta 7 adet arsa satılıyor! 20 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Nevşehir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta yer alan toplam 7 adet arsa Belediyeler tarafından satılıyor. Peki 3 ildeki arsaların fiyatları ne kadar? İşte satış ihaleleri ile ilgili detaylar...

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta deprem nedeni ile düşen istihdam yapılan desteklerle toparlanıyor

6 Şubat'ta meydana gelen ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta iş dünyası, afetin sonrasında verilen destekler ile eski günlerine dönmeyi istiyor. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Belediye, Kahramanmaraş'ta 907 metrekarelik arsayı satıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta arsa satılıyor. Peki Kahramanmaraş'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta depremde 35 kişinin yaşamını yitirdiği binaya ilişkin 5 sanık hakkında iddianame hazırlandı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 35 kişinin hayatını kaybettiği 10 katlı Ezgi Apartmanı'nın yıkılması ile ilgili olarak ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanık ile ilgili olarak iddianame hazırlandı.

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm için 35 bin 395 başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi için Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 35 bin 395 başvuru yapıldı.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

İstanbul Sanayi Odası, yüzde 60’ı fay hattında yer alan sanayi tesislerinin taşınması için yol haritası hazırlıyor. Şehirden kaçanların ilk durağı ise Trakya bölgesi oluyor.

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

yıkımlara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk güvenli bölgeye taşınmalar başlıyor…

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Peşpeşe gelen iki büyük depremle ‘asrın felaketi’nin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bu kez de büyük bir ekonomik endişe yaşanıyor. Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden olan şehirde şimdi de ekonomik alanda alarm zilleri çalıyor!..

Kahramanmaraşta suriyeliler taşınıyor Haberi

Kahramanmaraşta suriyeliler taşınıyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Kahramanmaraş'ta 2012'de kurulan çadır kente yerleştirilen Suriyeliler, yapımı büyük oranda tamamlanan konteyner kente taşınıyor.


Dulkadiroğlu ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nin genişletme sahasına Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) kurulan çadır kentte, yaklaşık 4 yıldır aralarında Türkmenlerin de bulunduğu 18 bin 500 Suriyeliye hizmet veriyor.


Küçük Sanayi Sitesi'nin mevcut araziyi kullanma ihtiyacının doğması üzerine, çadır kentin Dulkadiroğlu ilçesi Sivricehöyük Mahallesi'ndeki Hazine arazisine taşınması kararlaştırılmıştı. İnşası büyük oranda tamamlanan konteyner kente taşınma işlemine bugün başlandı.


Yaklaşık 25 bin kişinin barındırılması hedeflenen konteyner kentte, 5 bin konteynerin kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.


Kendilerine sağlanan araçlara bu sabahtan itibaren eşyalarını yükleyen Suriyeliler, yeni ve daha modern yaşam alanlarına doğru yola...