21 / 05 / 2024

Kalkınma Bakanlığı yatırımları

Kalkınma Bakanlığı yatırımları

Kalkınma Bakanlığı 2017-2019 Dönemi Genelgesi yayımlandı. ''Bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projeleri öncelikli olacak"

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası aktiflerini yüzde 131, karını ise yüzde 78 artırdı!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 2022’nin üçüncü çeyreğinde aktiflerini geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 131 oranında yükselterek 79 milyar Türk Lirası'na çıkardı. Kredi, Eylül 2022'de yıllık bazda yüzde 119 artarak 55 milyar lira oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için İzmir'e yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu ve kadastro yatırımları için 136 milyon TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2021 yılındaki yatırımları için toplamda 135 milyon 965 bin lira ayrıldı.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar!

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar bugünkü 2800 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan 'Yatırıma Destek' TL kredisi!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 10 yıla kadar vadeli Yatırıma destek TL kredisini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın belirlediği güncel politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faiz oranıyla yatırımcılara sundu.

Kalkınma Bakanlığı yatırımları Haberi

Kalkınma Bakanlığı yatırımları

Kalkınma Bakanlığının 2017-2019 dönemi yatırım programı hazırlıklarıyla ilgili genelgesinde, sektörel bazda eğitim, sağlık, bilim, teknoloji, ulaştırma, sulama, içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarına, bölgesel bazda ise Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projelerine öncelik verileceği bildirildi.


Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında, "2017-2019 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları ile İlgili Kalkınma Bakanlığı Genelgesi" yayımlandı.


Genelgeye göre, kamu yatırımları, büyüme, özel kesim yatırımlarını desteklemeye, bölgelerin gelişme potansiyelini harekete geçirmeye, istihdamı ve ülke refahını artırmaya maksimum katkı sağlayacak şekilde yönlendirilecek. 


Kamu yatırımları, özel sektör tarafından gerçekleştirilemeyecek ekonomik ve sosyal alt yapı alanlarında yoğunlaştırılacak. Bu noktada kamu tarafından yapılacak alt yapı yatırımları, özel kesimde üretim maliyetlerinin azaltılmasına, yeni üretim kapasitelerinin oluşturulması, böylece...