28 / 08 / 2024

Kalkınma Bankası yatırımlara kaynak

Kalkınma Bankası yatırımlara kaynak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kalkınma Bankasını yeniden yapılandırdıklarını belirterek, "Kalkınma Bankası, yapılacak yatırımlara uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağlayacak." dedi.

Golden vize konuttan doğrudan yatırımlara kayıyor!

İspanya, Portekiz ve Yunanistan'ın aralarında yer aldığı "Golden Vize" programında tercihler konut alımından doğrudan yatırımlara kayıyor. Pek çok hükümet yabancılara konut satışının gayrimenkul piyasasını olumsuz şekilde etkilemesi sebebiyle artık vize için yatırım fonlarını teşvik ediyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ford Otosan’a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 200 milyon euro ek kredi!

Otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Ford Otosan’n, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 200 milyon euro tutarında ek kredi sağladığı duyuruldu.

EBRD’den Rönesans’a 75 milyon euro finansman

Sağlık sektörünü desteklemeyi amaçlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)Rönesans Sağlık Yatırım AŞ'ye 75 milyon euro kredi kaynağı sağlayacak.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası aktiflerini yüzde 131, karını ise yüzde 78 artırdı!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 2022’nin üçüncü çeyreğinde aktiflerini geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 131 oranında yükselterek 79 milyar Türk Lirası'na çıkardı. Kredi, Eylül 2022'de yıllık bazda yüzde 119 artarak 55 milyar lira oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor?

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor? İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyelerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün problemleri ve 2022 öngörüleri konuşuldu...

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

2021 yılı 3 aylık mali raporlarını açıklayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'de sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kalkınma Bankası yatırımlara kaynak Haberi

Kalkınma Bankası yatırımlara kaynak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kalkınma Bankasını yeniden yapılandırdıklarını belirterek, "Kalkınma Bankası, yapılacak yatırımlara uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak sağlayacak." dedi.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sermayesinin tamamına yakını Hazineye ait olan ve kalkınma bankacılığı faaliyetinde bulunan Türkiye Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.


Bankanın yeniden yapılandırılmasının ihtiyaç haline geldiğine işaret eden Şimşek, "Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasıyla ülkemizde kalkınma bankacılığının genişletilip geliştirilmesini, bankanın kullanacağı enstrümanlarla sermaye piyasasının kuvvetlendirilmesinde etkin bir rol oynamasını ve bankanın görev alanlarını genişleterek mali yapısını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizin orta gelir tuzağından çıkmasını sağlamak amacıyla teknolojik ve stratejik sektörlerde yapılacak yatırımlara uzun vadeli fon sağlamasına imkan verecek şekilde hukuki altyapının ve gerekli kaynakların temin edilmesi için ihtiyaç duyulan yasal ve kurumsal...