05 / 05 / 2024

kamu binaları yüksek enerji

kamu binaları yüksek enerji

AB tarafından desteklenen projenin Türkiye kısmı Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi ( Özü EÇEM ) tarafından idare ediliyor ve yaklaşık 1.8 milyon Euro bütçeli...

Müteahhitlerin yüksek kat sevgisi tehlike saçıyor! Mimar isyan etti!

Meydana gelen depremlerin ardından inşaat firmaları yatay mimariye geçiş yaptı. Buna nazaran bazı müteahhitler adeta depreme kafa tutarcasına yüksek katlı binalar inşa etmeye devam ediyor, üstelik kuralları hiçe sayarak... Sosyal medyandan paylaşılan bir binanın fotoğrafı görenleri korkuttu...

Özel bankalardan peş peşe güncelleme geldi, en yüksek promosyon hangi bankada? İşte Nisan 2024 emekli promosyonları!

Kamu bankalarının ardından özel bankalardan da emekli promosyonları için peş peşe güncelleme geldi, peki en yüksek promosyonunu hangi banka veriyor? 

Emeklilere Şubat 2024 müjdesi: İşte en yüksek maaş promosyonu veren 3 banka!

Milyonlarca emekliye, emekli maaşlarını taşıdıklarında bankalar tarafından promosyon ödemesi yapılıyor? Peki en yüksek maaş promosyonu veren 3 banka hangileri? Kamu bankalarında emekli promosyonu kaç TL? İşte Şubat 2024 promosyon ödemeleri...

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Emekli promosyon yarışı kızıştı! En yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu? İNG, Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, Akbank...

Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından emekli promosyon ücretleri arttırıldı. Bu kapsamda bankalar art arda promosyon güncellemesi yaparken kamu bankalarının da yarışa katılmasıyla promosyonların ücretleri arttı. Peki 2022 en yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Emekliler havalara uçacak! Emekli promosyon ücretlerinde kasım müjdesi! En yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra emekli promosyon ücretleri arttırıldı. Bu kapsamda bankalar peş peşe promosyon güncellemesi yaparken kamu bankalarının da yarışa katılmasıyla promosyonların seyri değişti. Peki en yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

İstanbul'da yüksek kaliteli ofis binalarına talep artıyor!

Cushman - Wakefield tarafından yayınlanan "Türkiye Pazar Analizleri Üçüncü Çeyrek” raporuna göre; İstanbul'da ofislere dönüş artarken yüksek kaliteli binalara talep attı.

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

İstanbul depremi Kocaeli'deki yorgun binaları yıkacak!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oruç, İstanbul'da olası bir depremde Kocaeli'deki yorgun binaların yıkılma riskinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. 

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

kamu binaları yüksek enerji Haberi

kamu binaları yüksek enerji

AB tarafından desteklenen BRICKER projesi, kamu binalarında enerji tüketimini %50 oranında azaltma hedefiyle bu ay başladı. Dört yıl sürecek ve yaklaşık 13 milyon €’luk bir bütçeye sahip olan projenin koordinatörü İspanyol Acciona şirketi, proje ortaklarıyla birlikte, konut olmayan mevcut kamu binalarının tadilatı için ölçeklendirilebilir, yinelenebilir ve maliyet etkin bir metodoloji geliştirecek. Projenin Türkiye kısmı Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (ÖzÜ EÇEM) tarafından idare ediliyor ve yaklaşık 1.8 milyon € bütçeli.


BRICKER projesi, 10-11 Ekim tarihlerinde Madrid’deki Acciona ofislerinde resmen başlatıldı. Proje Türkiye ve 6 Avrupa ülkesindeki proje ortaklarının engin deneyimlerinden de yararlanacak. Ortaklar arasında Özyegin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (ÖzÜ EÇEM) ile birlikte teknoloji KOBİ’leri, araştırma kuruluşları, inşaat şirketleri, kamu kurumları ve bir de medya ajansı...