07 / 05 / 2024

kamu mallarının tahsisi

kamu mallarının tahsisi

Tahsis İşlemleri ile kamu taşınmazların, Kamu idareler için gerekli olanlarının, mülkiyeti Hazine'de kalmak kaydıyla yasal düzenlemeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kamu idaresinin kullanımına veriliyor. İşte kamu taşınmazlarının tahsisi..

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 530 bin kamu binasının envanterinin olmadığı belirtildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Merkez Bankası faiz artırımı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizini sert etkiledi. İşte detaylar...

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Satın alacağı gayrimenkulden vazgeçenler dikkat!

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "Kamu alacaklarına yönelik hacizli menkul malların açık artırmayla satımına katılacaklardan yüzde 5 teminat alınmasını getiriyoruz" dedi ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kamu mallarının tahsisi Haberi

kamu mallarının tahsisi

Kamu taşınmazlarının tahsisi!

Kamu taşınmazlarının tahsis işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Tahsis İşlemleri; Hazinenin Özel Mülkiyetindeki ve Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki taşınmazların, Kamu idareler için gerekli olanlarının, mülkiyeti Hazine'de kalmak kaydıyla yasal düzenlemeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kamu idaresinin kullanımına verilmesidir.


Bu çalışmalar, Genel Müdürlüğümüzde Genel Tahsis Dairesi ve Özel Tahsisi Dairesi olmak üzere 2 daire tarafından yürütülmektedir.


GENEL TAHSİS DAİRESİNİN GÖREV ALANLARINA GİREN KONULAR VE İLGİLİ MEVZUATI

1- 13/12/1983 tarihli ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13'üncü maddesinin (d) bendi ile 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 47'nci maddesi gereğince, Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerden, kamu hizmeti için kullanılması gerekli olanlarının 5018 sayılı Kamu...