07 / 05 / 2024

kanada Airbnb

kanada Airbnb

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması Airbnb, gürültü ve şiddet olayları nedeniyle Kanada'da 25 yaş altındakilere ev kiralamayı durdurdu. Kanada'nın uygulamanın başlaması için pilot ülke olarak belirlendiği belirtiliyor.

Yukarı Bak filmindeki ev Airbnb'den kiralanabilecek!

2010 yılında 82. Oscar töreninde En İyi Animasyon ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazanan Pixar'ın 'Up' (Yukarı Bak) filmindeki ev artık  Airbnb'den kiralanabilecek. 

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Airbnb yasası mağdurlarından yeni düzenleme talebi!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamalara dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024 tarihinde resmen yürürlüğe girmişti. Geçtiğimiz akşam bu yasa kapsamına girmiş olan işletme sahipleri ve yöneticileri mega kent İstanbul’da bir araya gelerek Meclis’e gideceklerini söyledi.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Kanada'da yaşanan konut krizinin faturası yabancı öğrencilere kesilecek!

Büyük bir konut kriziyle karşı karşıya kalan Kanada'da hükümet, ülkeye gelen uluslararası öğrencilerin sayılarına sınır getirmeyi planlıyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanırken, detayları merak konusu oldu. İşte yeni Airbnb yasası 5 soruda tüm detaylarıyla...

Airbnb düzenlemesi ile kiralama sistemi sil baştan değişiyor! Şartlar tek tek açıklandı! Cezası 100 bin TL!

Son zamanların gözde kiralama uygulaması olan Airbnb’yi de kapsayan, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu. 

kanada Airbnb Haberi

kanada Airbnb

Dünyaca ünlü ev kiralama uygulaması olan Airbnb Kanada’da 25 yaş altındaki kişilere ev kiralama hizmeti vermeyeceğini bildirdi. Sözcü'de yer alan habere göre, pilot uygulama Kanada'da başlarken şehir merkezine yakın bölgelerde gürültü ve şiddet olaylarının artmasıyla beraber 25 yaşın altındaki kişilere ev kiralanması da yasaklandı.

Eğer 25 yaşın altında olan bir kiracı hakkında çok fazla pozitif yorum varsa konut kiralamak yeniden düşünülebilecek Airbnb tarafından yapılan açıklamada, “Kanada ve dünyada ek güvenlik önlemleri alınmaya devam edilecektir” ifadelerine yer verildi. Airbnb'nin şirket değerinin 30 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

MALİYE TAKİP EDİYOR


Dünyaca ünlü ev kiralama uygulamas Airbnb Türkiye’de de hizmet veriyor. Maliye Airbnb üzerinden gelir elde edip bu geliri bildirmeyen mükellefleri takip ediyor.

Kiraya verdiği evi çöplüğe...