07 / 05 / 2024

Kanal İstanbul Süveyş

Kanal İstanbul Süveyş

Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Montrö’de bize tanınan hak yok. Süveyş Kanalı’nda nasıl kendilerine ait hakları varsa bu yatırımı yaptığımızda bu tür bir hukukumuz doğacak” dedi.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Kanal İstanbul konutlar için 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme!

Kanal İstanbul manzaralı konutları için dev bir sözleşmeye imza attı. İşte detaylar!

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut için düğmeye bastı. Toplamda 5 etaplık projenin 4. ve 5. etapları için ÇED süreci başlatıldı. 

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul uyarısı: Bu büyük bir tehdit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'u bekleyen en büyük sorunlardan birinin çılgın proje olarak bilinen “Kanal İstanbul” olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restore edilen Tarihi Şile Deniz Feneri'nin açılışını gerçekleştirdi. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin denizlerdeki lojistik hakimiyetini artıracak Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapıs

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Süleyman Soylu'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte Soylu'nun o açıklamaları...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!

Çılgın proje ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son zamanların gündem konuları arasında yer alan Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısının aralandığını belirtti.

Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına katkı sağlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına çok önemli katkı sunacak" dedi.

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul Süveyş Haberi

Kanal İstanbul Süveyş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi hakkında “Montrö’de bize tanınan bir hak yok, istedikleri gibi gelip geçiyorlar. Kanal İstanbul ise böyle değil, Süveyş Kanalı’nda ve diğerlerinde oraların nasıl kendilerine ait hakları varsa biz de bu yatırımı yaptığımız zaman bu tür bir hukukumuz doğacak” şeklinde konuştu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cenevre’de basın mensuplarının sorularına cevap veren Erdoğan, “Kanal İstanbul, Türkiye’nin gündeminde fakat daha çok çevre noktasından eleştiriler geliyor. Denizin tuz dengesinin bozulacağı, deprem riskinin artacağı söyleniyor. Bu eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Haliç benzetmesi...

“Bugüne kadar burayla ilgili değerlendirme yapanların ne gibi bir çalışması olmuş sormak lazım. Bu iş Nasreddin Hoca hikayesine benzer: Nasreddin Hoca damdan düştüğünde doktor çağırmışlar. O, ‘Bana damdan düşeni getirin’ demiş. Biz damdan düştük....